Άτυπη παύση πληρωμών από τον ΟΑΕΕ – Καταβάλλει μόνο συντάξεις

Συνολικά εκτιμάται ότι το Ταμείο χρωστά 505,9 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ), τα υπόλοιπα Ταμεία (για περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης), αλλά και στο Δημόσιο (για την πληρωμή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών) – Μόνο στον ΕΟΠΠΥ τα χρέη φθάνουν τα 367 εκατ. ευρώ

Σε μία ιδιότυπη στάση πληρωμών προς τρίτους έχει προχωρήσει ο ΟΑΕΕ προκειμένου να καλύψει στο ακέραιο και στην ώρα τους τις πληρωμές των συντάξεων, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Συνολικά εκτιμάται ότι το Ταμείο χρωστά 505,9 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ), τα υπόλοιπα Ταμεία (για περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης), αλλά και στο Δημόσιο (για την πληρωμή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών). Μόνο στον ΕΟΠΠΥ τα χρέη φθάνουν τα 367 εκατ. ευρώ.

Η πλειονότητα των οφειλών έρχεται από το 2014, όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα τα χρέη αυξάνονται επικίνδυνα, καθώς για πρώτη φορά στη λίστα των οφειλετών του ΟΑΕΕ προστίθενται το Δημόσιο, στο οποίο δεν αποδίδει φόρους της τάξης των 2,6 εκατ. ευρώ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ) με οφειλή 1 εκατ. ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ για υποχρεώσεις όμως που προέρχονται από το νόμο 4254/2014 για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων της τάξης των 2,4 εκατ. ευρώ.

Και αυτό γιατί τα ταμειακά υπόλοιπα του Ταμείου στις αρχές του μήνα ήταν 267,4 εκατ. ευρώ ενώ οι υποχρεώσεις για τις συντάξεις ήταν 273,4 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *