Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα την Τετάρτη – Προς επιβολή νέων μεγάλων μέτρων για τη δημοσιονομική εξυγίανση της οικονομίας; – Δεν αποκλείονται μαζικές απολύσεις στο δημόσιο

Νέα μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας φέρεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, να εξετάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου αναμένεται να συνεδριάσει αποκλειστικά για την ελληνική περίπτωση την ερχόμενη Τετάρτη.
Κατά τις πληροφορίες πρόκειται για μια σειρά από μεγάλα μέτρα, καθώς ο διεθνής οργανισμός φέρεται να κρίνει ως αναποτελεσματικά τα μικρά και αποκλειστικά διαχειριστικού χαρακτήρα μέτρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα νέα αυτά μέτρα που εξετάζει για την Ελλάδα το ΔΝΤ θα μπορούσαν να μετασχηματίσουν το πρόγραμμα λιτότητας της χώρας.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει στους κύκλους του οργανισμού είναι ότι “ναι μεν η Ελλάδα ψηφίζει νέα μέτρα, αλλά δεν τα εφαρμόζει”.
Μεταξύ των νέων μέτρων που εξετάζει το ΔΝΤ δεν αποκλείονται οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και νέες σημαντικές περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος του ταμείου γνωστοποίησε ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με τη χρηματοδότηση της χώρας θα συνεχιστούν, ενώ επανέλαβε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *