Έλληνες και όχι αλλοδαποί αναζητούν πλέον οποιαδήποτε εργασία!

Έλληνες και όχι αλλοδαποί αναζητούν πλέον εργασία! Ο ιδιοκτήτης συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών Αποστόλης Μπλέσσας, λέει σχετικά: «Παλιά όταν έβαζα αγγελία για κάποια θέση που άδειαζε, τηλεφωνούσαν μόνο ξένοι. Τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν μισοί Ελληνες – μισοί αλλοδαποί, με την τελευταία φορά να είναι πιο αυξημένοι οι  πρώτοι. Λιγότερη επιλεκτικότητα, περισσότερη προσαρμοστικότητα και απόκρυψη προσόντων είναι τα νέα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το προφίλ των Ελλήνων στην αναζήτηση εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του kariera.gr Αλέξανδρο Φουρλή, τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα οι περισσότεροι υποψήφιοι εργαζόμενοι στρέφονταν στον τομέα των υπηρεσιών και σε θέσεις γραφείου ή διοίκησης. «Έπειτα από δύο χρόνια κρίσης παρατηρούμε μια μεγάλη αντιστροφή. Επαγγέλματα που ήταν λιγότερο δημοφιλή, όπως πωλήσεις, εργασία στην περιφέρεια ή εκτός Ελλάδας, σε πλοία, ή επαγγέλματα που θεωρούνται πιο επίπονα ή με χαμηλότερες αμοιβές, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή» λέει και εξηγεί ότι αυτή η μεταστροφή έχει δύο όψεις: η θετική είναι ότι δημιουργείται μεγαλύτερη ευελιξία και μείωση της λεγόμενης διαρθρωτικής ανεργίας, ενώ η αρνητική είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν σε εργασίες και αμοιβές χαμηλότερες των προσδοκιών ή των αναγκών τους.

Όπως παρατηρεί ο κ. Φουρλής, χαρακτηριστικό μίας τέτοιας περίπτωσης είναι ότι πολύ συχνά οι υποψήφιοι εργαζόμενοι «κρύβουν» προσόντα στο βιογραφικό τους προκειμένου να μη θεωρηθούν με περισσότερα από όσα απαιτεί η θέση ή δηλώνουν έτοιμοι να δουλέψουν με μειωμένη ή και καθόλου αμοιβή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να πείσουν έναν εργοδότη να τους προσλάβει στη συνέχεια.

www.katoci.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *