Ένα τρικ που οδηγεί στην είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών

Το «τρικ» έκανε την εμφάνιση του πριν από λίγο καιρό, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι σύντομα θα μετεξελιχθεί σε τάση, και μάλιστα ευρείας αποδοχής κι εφαρμογής.

Σε τι συνίσταται: Επιχειρηματίες, οι οποίοι χρωστούν στο δημόσιο (πχ στην εφορία ή στο ΙΚΑ), όταν καλούνται να πληρώσουν μια υποχρέωση τους προς το κρατικό ταμείο, απαντούν ως εξής: «Θα μπορούσατε να αποτανθείτε στον τάδε επιχειρηματία ή στη δείνα επιχείρηση, η οποία αποδεδειγμένα μου χρωστά και να κάνετε την είσπραξη του οφειλόμενου ποσού, με εξουσιοδότηση μου;».

Το εν λόγω τρικ έχει αρχίσει εδώ και καιρό να υλοποιείται και μάλιστα κρίνεται εξαιρετικά αποδοτικό. Ο λόγος; Το δημόσιο έχει τα νόμιμα μέσα να εισπράξει ευκολότερα αυτές τις οφειλές από τον ιδιώτη. Αρκεί να υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα τα οποία αποδεικνύουν πως όντως υφίσταται η οφειλή.

Εννοείται ότι σε διαφορετική περίπτωση, δεν τίθεται κανένα θέμα συναλλαγή αυτής της μορφής. Όπου όμως υφίστανται τα απαραίτητα εχέγγυα, η συναλλαγή προωθείται και συνήθως ολοκληρώνεται κατά τρόπο επιτυχή και αποδοτικό και για τις δύο πλευρές.

[sc:Πηγή id=”http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=94899″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *