3 σχόλια σχετικά με το “Έπεσε το φύλο συκής για τα κόκκινα δάνεια”

  1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΡ.
    18/02/2019, 11:09

    Επειδή, ως συνήθως πολλά κυκλοφορούν ανερυθρίαστα στο βωμό επικοινωνιακών σκοπιμοιτήτων να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις -οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν λάβει και προσωρινά εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις και ως αιτήσεις έχουν κατατεθεί όταν σε ισχύ υφίστατο έτερο (ευνοϊκότερο) πλαίσιο προστασίας από ότι προβλέπεται με το διάδοχο καθεστώς- Θα πρέπει από καθαρά νομική αλλά και συνταγματική προσέγγιση να τονιστεί πως κάθε σκέψη αναδρομικής μετάπτωσής των υφιστάμενων αιτήσεων με ημερομηνία προς εκδίκαση σε τυχόν νέες διατάξεις, όπως λ.χ. αυτόματου αποκλεισμού με νέα κριτήρια αλλά και υποχρεωτική ένταξη σε πλατφόρμες εξωδικαστικού συμβιβασμού κ.λπ. δεν ευσταθεί! Η συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών (αριθμεί κατά προσέγγιση τους 135.000 σε ένα “κόκκινο σύνολο άνω των 450.000) δεν μπορεί να χάνει την αυτοδίκαιη προστασία που προβλέπει ο νόμος Κατσέλη ως ισχύει». (Πρακτικά αυτή μεταφράζεται στην προστασία που εξασφαλίζει ο οφειλέτης από τη στιγμή που υποβάλλει αίτηση ένταξης στο ν. 3869/2010 και ισχυροποιείται μετά από την έκδοση προσωρινής διαταγής). Υπογραμμίζεται πως εφόσον ο -Χ- οφειλέτης, έχει περάσει ήδη από την πρώτη ακρόαση, ΔΕΝ μπορεί κανείς να παρεμβαίνει». Ορθώς, έγκριτοι συνάδελφοι -ακόμα και εκείνοι που διαχειρίζονται αποκλειστικά κόκκινα χαρτποφυλάκεια των τραπεζών- υπογραμμίζουν πως η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη δικαστική και σαφώς, τυχόν νέες στοχεύσεις της ΔΕΝ μπορεί να διασαλεύουν την καθεστυκία συνταγματική τάξη. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την επίλυση της διαφοράς του τον -Χ- χρόνο με τις -Ψ- διατάξεις να καταλήγει να αντιμετωπίζει δυσμενέστερες κατά την εξέταση της περίπτωσής του!

    ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr/economy/article/865814/ta-nea-oria-gia-kokkina-daneia-protis-katoikias/

  2. Πολύ καλά τα γράφεις,  Αναστασία Φρ., και σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!

    Διαβάζω κι ακούω ένα σωρό χαζομάρες για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα αλλά κανείς δεν άκουσα να λέει αυτό που λες γράφεις εσύ και που αποτελεί και τη δική μου άποψη κι αντίρρηση!

    Παρακολουθώ πολύ στενά τις εξελίξεις εδώ και πολλά χρόνια, όντας πτωχευμένος κι εγκλωβισμένος με πολλά χρέη αλλά και δίνοντας μάχες για να σώσω άλλους….όπως τους εγγυητές μου.

    Αν κρίνω από τα γραφόμενά σου…πρέπει να είσαι δικηγόρος. Άρα θα πρέπει να έχεις κι άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στη “Δικαιοσύνη”. Μπορώ να γράψω έναν χοντρό τόμο και να τον γεμίσω με τις εμπειρίες μου με την “‘άρρωστη πόρνη” που ονομάζουν “Ελληνική Δικαιοσύνη” αλλά και τις άλλες δυο εξουσίες…τις εξίσου άρρωστες και διεφθαρμένες…Υπήρξα βλέπεις επιχειρηματίας…επιτυχημένος αρχικά και πτωχευμένος τελικά…

    Δεν έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα…Όντως έχει πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής…και βλέπουμε τις τρεις συφιλιδικές και διεφθαρμένες εξουσίες σφιχταγκαλιασμένες…να απεργάζονται το θάνατό μας…

    ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ…Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ !

     

     

     

  3. Η αναδρομική ισχύς ενός νόμου ανατρέπει προϋπάρχοντα δικαιώματα ή προϋπάρχουσες νομικές καταστάσεις, στις οποίες οι πολίτες στήριξαν τη στάση τους, τις αποφάσεις τους και τις βιοτικές και οικονομικές τους επιλογές. Η εύλογη εμπιστοσύνη του πολίτη στις ισχύουσες νομικές ρυθμίσεις και η προσδοκία του, ότι με βάση αυτές τις ρυθμίσεις θα κάνει τις επιλογές του, θεμελιώνεται στην αρχή της ασφάλειας του δικαίου, η οποία με τη σειρά της απορρέει από τη συνταγματική αρχή του κράτους δικαίου, συνεπώς να ξεκαθαρίσουμε πως όσοι έχουν ήδη κινηθεί με το υπάρχον ν.3869/10 (και σε συνάρτηση με την εποχή κατάθεσης αίτησης υπαγωγής και έκδοσης προσωρινής διαταγής -ρύθμισης ενόψει τελικής-) δεν κινδυνεύουν από τις μεθοδεύσεις μιας κυβέρνησης και μιας ομάδας ατόμων (τραπεζίτες). Το λεγόμενο screening που τάχατες προβάλλουν ως ένα εκ των πολλών αιτημάτων ενίοτε και επιχειρημάτων, οι “τραπεζίτες” έχει εξ ετών προηγηθεί καθώς οι εν λόγω αιτήσεις συμπεριλαμβάνουν πλήρη κατάλογο περιουσιακών στοιχείων των προσφεύγοντων που έχουν περιέλθει σε γνώση δικαδτών και πιστωτών, ενώ περαιτέρω, έχουν επικαιροποιηθεί με νέα συναφή στοιχεία κατά την περίοδο που εισήχθησαν τα παρακολουθήματα του νόμου Σταθάκη (με τρόπο μάλιστα που δεν επιβάρυναν ήδη εκκρεμούσες αιτήσεις). Επίσης, το από παλαιά εφαρμοστέο νομικό πλαίσιο έδινε απεριόριστη πρόσβαση στον εκάδτοτε πιστωτή στην περιουσιακή εικόνα του αντισυμβαλλόμενου του δανειολήπτη. Οι προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, αρκετές εκ των οποίων βρίσκονται σε ισχύ εδώ και κάποια έτη έχουν προκύψει από έλεγχο στοιχείων και ασφαλώς όχι στα τυφλά. Τα διακινούμενα δημοσιεύματα, ιδιαιτέρως αυτά συγκεκριμένων ΜΜΕ περιλαμβανομένου του ΑΠΕ λειτουργούν εξυπηρετώντας συγκεκριμένες σκοπιμότητες και δε θα πρέπει να σπέρνουν σύγχυση στον κόσμο. Όσοι εμπλρκεσθε με εκκρεμούσες υποθέσεις και ανησυχείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με τους δικηγόρους σας που θα σας εξηγήσουν γιατί δεν είναι εφικτή η πρόταση αναδρομικής ισχύς των εν λόγω διατάξεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *