Έρχεται και νέο κύμα φυγής τραπεζικών στελεχών

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά, ο αριθμός των αποχωρούντων θα φτάσει στους 50, νούμερο που υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσε πάταγο

«Ήταν μόνο η αρχή». Με αυτό τον τρόπο σχολιάζουν πηγές, από τον τραπεζικό κλάδο, τις αποχωρήσεις στελεχών που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από τηΤράπεζα της Ελλάδας.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους 43 εργαζόμενοι της ΤτΕ, οι οποίοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Η… έξοδός τους σχετίζεται με τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο αλλά και η τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ και αφορούν σημαντική μείωση των αποδοχών διευθυντικών στελεχών στις τράπεζες.

Μέχρι στιγμής 7 στελέχη και 36 υπάλληλοι της κεντρικής τράπεζας αποχώρησαν, για να αποφύγουν τη σημαντική μείωση της σύνταξης που έχουν κατοχυρώσει, με βάση τις μέχρι πρότινος αποδοχές τους.

Συγκεκριμένα, οι νέες διατάξεις του νόμου που προώθησε η κυβέρνηση θέτουν πλαφόν στις αμοιβές των τραπεζικών στελεχών και των ΔΕΚΟ, καθώς προβλέπεται ότι ο ανώτατος μισθός των κρατικών λειτουργών δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ μεικτά ή 2.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως. Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται κύμα αποχωρήσεων διευθυντικών στελεχών, καθώς και υψηλόβαθμων υπαλλήλων με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και από τις εμπορικές τράπεζες το επόμενο διάστημα.

Η κορύφωση του δράματος, πάντως, θα έλθει πολύ αργότερα. Πότε; Όταν μπει οροφή στις απολαβές και των τραπεζιτών του ιδιωτικού τομέα.

Υπολογίζεται ότι το αργότερο σε έναν χρόνο από τώρα, όταν όλες οι τράπεζες θα έχουν… κρατικοποιηθεί, μέσω της οικονομικής τους ενίσχυσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τότε θα αρχίσει το κύμα της μεγάλης φυγής και από τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα.

Πηγή: voria.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Έρχεται και νέο κύμα φυγής τραπεζικών στελεχών”

  1. …Πάνε να μαζέψουν ελιές στην Κρήτη . Ακούς εκεί δεν πάει κανείς !
    Κάποιος πρέπει να τους πεί όμως οτι ο δάκος κάνει κακό στην οικονομία , στην κοινωνία και στην ελιά και οι αγρότες και όχι μόνο , το ξέρουν αυτό .
    Ελαιοπαραγωγοί γρηγορείτε ! Προστατευτείτε ! Έρχονται εργάτες με γραβάτα, λάπτοπς και μανικετόκουμπα  να σας καταστρέψουν την παραγωγή !!! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *