Έρχεται νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, από την αύξηση κατά 47% του τέλους υπέρ ΑΠΕ στα 8 ευρώ/ Mwh μεσοσταθμικά από 5,43 ευρώ/ Mwh που είναι η μεσοσταθμική τιμή σήμερα, πρέπει να αναμένουν οι καταναλωτές και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Αυγούστου, σύμφωνα με το Έθνος.

Από τα 5,43 ευρώ/ Mwh που είναι η μεσοσταθμική τιμή σήμερα, διαμορφώνεται στα 8 ευρώ/ Mwh μεσοσταθμικά και μάλιστα ισχύει αναδρομικά από 1 Αυγούστου.

Η αύξηση του τέλους ΑΠΕ στην οποία φαίνεται να καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επιβάλλεται στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να τιθασευτεί το έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο διογκώνεται συνεχώς εξαιτίας της αθρόας ένταξης νέων φωτοβολταϊκών.

Ο επιμερισμός του νέου τέλους ανά κατηγορία καταναλωτών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς αναμένονται από τη ΔΕΗ οι πίνακες με το μέσο έσοδο πωλήσεων ανά κατηγορία, βάσει του οποίου θα γίνει ο τελικός καταμερισμός, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, με μεσοσταθμικό τέλος ΑΠΕ στα 5,43 ευρώ/ Mwh, η χρέωση για την οικιακή κατανάλωση φθάνει στα 5,99 ευρώ/ΜWh. Κύκλοι της ΡΑΕ αναφέρουν πάντως ότι παρά την αύξηση, το τέλος ΑΠΕ για τους οικιακούς καταναλωτές θα διαμορφωθεί σε επίπεδα «σαφώς κάτω από διψήφιο νούμερο», πολύ κοντά στη μεσοσταθμική τιμή.

tvxs.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Έρχεται νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ”

  1. Καλημέρα σας .

    Τι έκανε λέει ; Έ , άμα μαθαίνουν κάθε τόσο  ότι “μαμιόμαστε” …..τι να κάνουμε πλακώνουνε και οι γύφτοι με κοστούμι , λάπτοπ και κόκα για να αντέχουν.

    Η απάντηση στό απύθμενο θράσος του κάθε τεχνοκράτη γλαμουρό-γυφτου είναι η παρακάτω . Αλλά θέλει άλλους ανθρώπους , άλλες συνειδήσεις και άλλες πολιτικές . Μέχρι να τους φτάσουμε αυτούς τους “ξυπόλυτους παλιο-ινδιάνους” ας απολαύσουμε εμείς τα ευρω-λιγούρια το βιασμό μας , αφού οι βιτσιόζοι συμπολίτες μας τον γουστάρουν και αποφασίζουν και για όλους τους υπόλοιπους ……

    ΣΆΒΒΑΤΟ, 12 ΜΑΪ́ΟΥ 20
    Εθνικοποίηση της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας στη Βολιβία.

    Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στα βήματα της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, που εθνικοποίησε την εταιρία πετρελαιοειδών YRF,  ισπανικών συμφερόντων, ανακοίνωσε τηνεθνικοποίηση του ισπανικών συμφερόντων Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (Transportadora de Electricidad)  και διέταξε την κατάληψη των χώρων του από το στρατό. Έτσι το 73% της εταιρίας περνάει και πάλι στο λαό της Βολιβίας, όπως ακριβώς συνέβαινε πριν την εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων στη χώρα.

     


    Πηγή: Καθημερινή από  ΑΜΠΕ 
     

    http://attikanet.blogspot.gr/2012/05/blog-post_12.html

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *