Έρχεται φόρος – σοκ για την ιδιοκατοίκηση

Η τιμωρία όσων έχουν σπίτι συνεχίζεται. Ένα ακόμη σενάριο φορολόγησης ακίνητης περιουσίας βλέπει το φως και αναμένεται να πονέσει πολύ την τσέπη των Ελλήνων.

Πρόκειται για τη νέου τύπου ιδιοκατοίκηση που μελετά το οικονομικό επιτελείο με βάση την οποία θα φορολογείται ως εισόδημα το ποσό που “γλιτώνει” κανείς μένοντας στο δικό του σπίτι.

Τα οφέλη που έχει κάποιος μένοντας σε δικό του σπίτι θα αποτελούν φορολογητέο εισόδημα.

Πώς;

Ουσιαστικά θα επιβληθεί φόρος σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν. Θα υπολογιστεί ένα ποσό-τεκμήριο που προκύπτει από την ιδιοκατοίκηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου και στη συνέχεια επί τα τετραγωνικά, επίσης θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής (ίσως δεν είναι κοινός για όλους) και έτσι θα προκύπτει ένα ποσό το οποίο θα προστίθεται στο εισόδημα του πολίτη και το οποίο φυσικά θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.

Για ένα ποσό που δεν έχουν λοιπόν οι πολίτες, αλλά το ανακαλύπτει το κράτος θα καλούνται να πληρώσουν φόρο 10% ως και 35%!

www.fpress.gr

7 σχόλια σχετικά με το “Έρχεται φόρος – σοκ για την ιδιοκατοίκηση”

  1. χε χε
    Και τότε γιατί να έχεις δικό σου σπίτι; Ποιο το όφελος;
    Υποτίθεται ότι αγοράζεις σπίτι για να μην είσαι στο νοίκι.
    Προβλέπω αύξηση στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. 

  2. Υπάρχει αντίστοιχος φόρος και σε άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά δεν ισχύει για ακίνητα που έχουν αγοραστεί και αποπληρώνονται με δάνειο αφού στην πράξη δεν αποτελούν καθολική ιδιοκτησία του αγοραστή αλλά της τράπεζας λόγο βαρών (Προσημειώσεων,Υποθηκών κλπ).   
     

  3. @redeingel
    αγαπητέ, έζησα μερικά χρόνια Ην Βασίλειο και γερμανόφωνη Ελβετία πριν κάνω τη μέγκα βλακεία και έρθω στην Ελλάδα και την ακόμα πιο μέγκα βλακεία να πάρω δάνειο για να αγοράσω αντί να νοικιάσω 2ο διαμέρισμα (επειδή στο πρώτο έπρεπε να μείνει η αδελφή μου με τους γονείς………..). Το λοιπόν, στο Ην Βασίλειο δεν υπάρχει φόρος επί πλασματικής ύλης. Στην Ελβετία ωστόσο, πράγματι, αν ένα ακίνητο έχει προσδιορίσιμη αξία λ.χ 400,000 ελβετικά φράγκα, τότε η δήλωσή σου πρέπει τουλάχιστον να καλύπτει ένα ποσό συνήθως της τάξης του 25% αυτής της αξίας, ποσό που αν δεν το δηλώνεις ωστόσο το φορολογείσαι με τον εκάστοτε ισχύοντα συντελεστή του καντονιού σου (π.χ. Ζυρίχη 2002, ήτο 22%). Ασφαλώς όμως ΔΕΝ υπάρχουν εκεί τα λοιπά τεκμήρια κι εδώ νταβατζηλίκια.

  4. Eιναι απλουστατο.
    Σε μια χωρα που δεν υπαρχει Συνταγματικο Δικαστηριο για να κρινει και να ακυρωσει αμετακλητα ενα αντισυνταγματικο νομοσχεδιο ΠΡΟΤΟΥ αυτο κατατεθει στη Βουλη προς ψηφιση … τοτε ο καθε ατιμωρητος φασιστας που ετυχε να εχει μια θεση σε μια κυβερνηση δοσιλογων θα σπαει πλακα με την ζωη των πολιτων.
    Εμεις δεν εχουμε Συνταγματικο Δικαστηριο … εχουμε το ΣτΕ.
    Οι αποφασεις του ΣτΕ ομως δεν εχουν ακυρωτικη ισχυ σε νομους που ψηφιστηκαν … εχουν μονο συμβουλευτικο ρολο. Η διαφορα μεταξυ των ανωτερω δυο δικαστηριων ειναι προφανης και οπως ειναι κατανοητο κανενας θεσμος της δικαιοσυνης στην Ελλαδα δεν μπορει να σταματησει την παρεκτροπη του πολιτευματος σε φασισμο.
     
    Ερχομαι και ρωτω το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
    – Ειπατε κατι για Συνταγματικο Δικαστηριο τοσα χρονια κυριοι και κυριες μεσα στη Βουλη η οχι ?
    – Αν πιστευετε οτι ειναι αντισυνταγματικο το μνημονιο … γιατι δεν εισηγηστε να κριθει απο το ΣΔ της Γερμανιας ?
    Αν ο Γερμανος δικαστης εκφανθει οτι το μνημονιο ειναι αντισυνταγματικο τοτε ολες οι αιτιασεις της Μερκελ περι φορολογικης πολιτικης στην Ελλαδα ειναι το λιγοτερο επικινδυνες προς την δημοκρατια.
    Αντιθετως, αν ο Γερμανος δικαστης πει οτι το μνημονιο ειναι συνταγματικο τοτε να μαθει ολος ο πλανητης για ποια ΕΕ μιλαμε.
     
    Δεν κανατε τιποτα απο ολα αυτα οπως και δεν ζητησατε ποτε δημοψηφισμα για μειζοντα θεματα της ελληνικης πραγματικοτητος τοσα χρονια.
    Κατα τα αλλα ζηταμε την ψηφο του ελληνικου λαου.
    Καλααα ….
     
     

  5. Θαύμασα τις γνώσεις σου γύρω από τον τρόπο που θα έπρεπε να λειτουργεί η δημοκρατία, σε συνεργασία με τα ανώτατα επίπεδα της δικαιοσύνης, στην Ελλάδα και την ΕΕ. Εκείνο που διαπιστώνω “φίλε” μου είναι ότι και η γνώση ακόμη εγκλωβίζεται, μέσα σε ένα φαύλο κύκλο, ενός καλοστημένου παιχνιδιού με προβλέψιμη έκβαση, για όλους αυτούς που το δημιούργησαν. Δε βλέπω να τους καίγεται καρφί τι θα έχει το πιάτο μας σήμερα ή αύριο. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξαντλήσουν τη κατσαρόλα, κρατώντας την κουτάλα έστω και βραχυπρόθεσμα, ικανοποιώντας την αχόρταγη λιγούρα τους. Καλααα…,

    1. Κατ’ αρχην ευχαριστω για τα καλα σου σχολια.
      Οι συγκεκριμενοι τυποι που μιλαμε δεν ειναι απλοι τυχοδιωκτες οπως θελουν να παρουσιαζονται αγαπητε.
      Προκειται για ορκισμενους εχθρους της Ελλαδος οι οποιοι εκτελουν σχεδιο διαλυσης αυτης της χωρας και οσο συνεχιζουν να υπαρχουν στα κεντρα αποφασεων θα βλεπουμε ολο και περισσοτερα θαυμασια απο μερους τους.
      Προσφατα βγηκε στη φορα οτι κρατουν τους λαθρομεταναστες ακομα στην Ελλαδα για να τους χρησιμοποιησουν ως σκλαβους των 10 Ευρω το μηνα στις οικονομικες ζωνες που θα δημιουργηθουν.
      Ελα ομως που κατι τετοιο ειναι κι αυτο αντισυνταγματικο.
      Κανενας δεν μιλουσε, κανενας δεν μιλαει ακομα και τωρα για Συνταγματικο Δικαστηριο.
      Τυχαιο ?
      Μας εχουν στριμωξει με φορους και δανεια ετσι ωστε να μην σκεφτομαστε παρα μονο την επιβιωση μας … και αυτοι να περνουν νομοσχεδια δεινοσαυρους μεσα στη Βουλη.
      Ολα αυτα και ακομα περισσοτερα συντασουν κατηγορητηριο περι εσχατης προδοσιας και δεν θα αργησει να αποδοθει δικαιοσυνη πιστευω.
       
       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *