Έρχονται χιλιάδες απολύσεις

Η πρόβλεψη είναι των ίδιων των εργοδοτών που απάντησαν στην έρευνα της Manpower. Μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό, πάνω από 60% να εκτιμά πως δεν θα μειωθεί, τουλάχιστον το επόμενο τρίμηνο, ο αριθμός των απασχολούμενων, υπάρχει όμως ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό, 22% που αναμένει μείωση του συνολικού αριθμού των ατόμων που απασχολούν. Με λίγα λόγια εκτιμούν ότι θα κάνουν απολύσεις.
Η μεγαλύτερη κάμψη της απασχόλησης αναμένεται να σημειωθεί στον τομέα των Κατασκευών, όπου ο Δείκτης της Έρευνας διαμορφώνεται στο -25%, ενώ στον κλάδο του Εμπορίου αναμένεται κάμψη της τάξης του 23%.

Σημαντικά εξασθενημένο αναμένεται το κλίμα και στον τομέα της Μεταποίησης, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του -17% και στον τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας, Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις όπου ο Δείκτης διαμορφώνεται στο -15%. Στον Δημόσιο Τομέα και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε -13%.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η περιφέρεια και ειδικά η Βόρεια Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία. Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης για την Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε -9%, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα οι εργοδότες αναφέρουν Προοπτικές της τάξης του -11%.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *