Έτοιμα να καταρρεύσουν τα κρατικά ταμεία

Η εναλλακτική λύση για μην κηρύξει η χώρα εσωτερική στάση πληρωμών

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, λένε τώρα πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, μετά και από τις νέες απειλείς της τρόικας ότι η 6η δόση μπορεί να καθυστερήσει

Ο επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μας επαρκούν μέχρι μέσα Νοεμβρίου, δίνοντας το στίγμα ότι οι αποφάσεις μπορούν να περιμένουν μισό έως και έναν μήνα επιπλέον.

Το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για οριακές αντοχές στην ρευστότητα του Δημοσίου.

Η Ελλάδα έχει ταμειακά διαθέσιμα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και όπως γίνεται κατανοητό θα πρέπει μέχρι τότε να έχει εκταμιευθεί η 6η δόση, αφού οι σκέψεις για 1η δόση από το νέο «πακέτο» μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί, λόγω των συνεχιζόμενων επιπλοκών που παρατηρούνται στην ενεργοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για την νέα χρηματοδότηση της χώρας μας.

Ως εναλλακτική λύση εξετάζεται και το προσωρινό σχέδιο για διμερή δάνεια, από ευρωπαϊκές χώρες προς την Ελλάδα (π.χ. Γαλλία) ώστε να μην κηρύξει η χώρα εσωτερική στάση πληρωμών.

Πάντως στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν και άλλες λύσεις, οι οποίες όμως πολύ δύσκολα θα δώσουν μεγάλη παράταση χρόνου σε ότι αφορά την ρευστότητα.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *