Έχασαν 50% και τα νέα ελληνικά ομόλογα!

Στα βάραθρα κινούνται οι τιμές  των νέων ελληνικών ομολόγων την ώρα που πληρώθηκε ένα ομόλογο 436 εκατ. ευρώ σε Fund- γύπας- για το οποίο μάλιστα η κυβέρνηση Παπαδήμου επέμενε ότι δεν θα πληρωθεί, καθώς δεν είχε ενταχθεί εγκαίρως στο PSI.

Τις δυο τελευταίες ημέρες ύστερα από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης τα ελληνικά ομόλογα βρέθηκαν σε χαμηλές τιμές. Το δεκαετές λήξης Φεβρουαρίου 2023 είχε τιμή 15,10 και απόδοση 26,24%!

Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από την αγορά των Αθηνών τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται και στην γερμανική αγορά  της Στουτγάρδης. Μάλιστα, χθες το δεκαετές εμφάνισε κινητικότητα με διακίνηση 507.000 χιλιάδων. Αντίστοιχα, το  ομόλογο λήξης Φεβρουαρίου 2024 έχει τιμή 14,54 και απόδοση 25,09%. Το ομόλογο λήξης του 2026 έχει τιμή 14,06 και απόδοση 24,03%.

Όπως τονίζουν έμπειροί διαχειριστές ομολόγων τώρα θα ανοίξει η όρεξη για καινούργια fund – γύπες που μπορεί να ακολουθήσουν ό, τι έπραξε ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος Keneth Dart.

Επειδή οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει σε νέα δεύτερη αναδιάρθρωση, μπορούν να αγοράσουν στα χαμηλά και να εκμεταλλευθούν νέα συγκυρία – όπου δεν θα θέλει να δηλώσει στάση πληρωμών η Ελλάδα – και να πληρωθούν τελικά, όπως έγινε με το Fund
Dart.

Με το Fund Dart από τα νησιά Cayman αγόρασε ελληνικά ομόλογα σε τιμές 50-60 σεντς και τελικά πληρώθηκε στο 100% της τιμής του, δηλαδή  1 δολάριο. Είναι προφανές ότι το εξειδικευμένο fund αγόραζε ελληνικά ομόλογα σε ανύποπτο χρόνο πολύ πριν έλθει η ιστορική αναδιάρθρωση. Στη συνέχεια ακόμη αν κι δεν πλήρωνε η ελληνική κυβέρνηση το ομόλογο θα προχωρούσε σε μηνύσεις όπως έκανε με την Αργεντινή, διεκδικώντας 2 δισ. δολάρια έναντι του χρέους που είχε αγοράσει.

[sc:Πηγή id=”http://www.bankwars.gr/?p=12054″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *