Αίρεται το τραπεζικό απόρρητο

Αναμένεται –πιθανότατα  μέσα στο  Μάιο- να θεσμοθετηθεί η άρση του τραπεζικού απορρήτου. Οι  τράπεζες θα έχουν λοιπόν  τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν μεταξύ τους στοιχεία για την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη, διότι σήμερα «βλέπουν» μέσω της πλατφόρμας του Τειρεσία, μόνο ότι αφορά τον δανεισμό του. Όταν θα έχουν εικόνα και για το Ε9, δηλαδή την ακίνητη περιουσία, τότε εύκολα θα αποκλείουν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τα «κουρέματα» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Οπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι προτάσεις των τραπεζών για ρύθμιση θα είναι απολύτως συμβατές με την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη -και μάλιστα σε βάθος χρόνου-, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί την οφειλή του και θα περιλαμβάνουν:

  • Γενναίο «κούρεμα» της οφειλής για τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.
  • Μείωση στις δόσεις των στεγαστικών και «κούρεμα» σε βάθος χρόνου, αφού ο δανειολήπτης τηρήσει τη ρύθμιση.
  • Και στην περίπτωση που ο  δανειολήπτης έχει «κόκκινα» ανοίγματα σε περισσότερες από μία τράπεζες, τότε τα πιστωτικά ιδρύματα θα συνεργάζονται μεταξύ τους για να είναι η πρόταση ρύθμισης ρεαλιστική και επικεφαλής θα αναλαμβάνει η τράπεζα στην οποία έχει ο δανειολήπτης στεγαστικό.

Πηγή

43 σχόλια σχετικά με το “Αίρεται το τραπεζικό απόρρητο”

  1. Ναι σωστό αυτο που λες .Αλλο ρώτησα .αναφερθηκα στο επίδομα λόγω σύνταξης ,που ειναι πανω κάτω 15 χιλ € .Με αυτο τι κανεις ,μήπως στα πάρουν αμέσως

  2. Ναι το εφάπαξ εννοώ.Ακουω διαφορα.με αυτο τι γίνεται ? Μπορούν να το πάρουν αμέσως ?δεν μπορείς να το γλυτώσεις ?

    1. Λοιπόν:
      1. Για λήψη εφάπαξ, απαιτείται φορολογική ενημερότητα, που σημαίνει ότι αν χρωστάς, αφαιρείται στην πηγή το χρέος και σου καταθέτουν στην τράπεζα το υπόλοιπο.
      2. ΑΝ μια τράπεζα, στην οποία χρωστάς, έχει εκδώσει διαταγή πληρωμής σε βάρος σου, που τελεσιδίκησε, μπορεί να προβεί σε κατάσχεση του εφάπαξ. Επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει ακαριαία, μόλις σου καταθέσουν ο εφάπαξ, το μετακινείς σε λογαριασμό άλλου προσώπου, της εμπιστοσύνης σου, δεδομένου ότι με τα capital controls, δεν μπορείς να το σηκώσεις όλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *