ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ: Απόψε στις 18.00 στο Σύνταγμα

Με κεντρικό σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!», οι «αγανακτισμένοι» επιστρέφουν ξανά στην πλατεία Συντάγματος.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το σήμερα το απόγευμα και το κάλεσμα γίνεται μέσω του Facebook.

5 σχόλια σχετικά με το “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ: Απόψε στις 18.00 στο Σύνταγμα”

  1. Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που εφαρμόσθηκε στην Λετονία, σκοπεύει να φέρει η Τρόικα και στην Ελλάδα. Τι ακριβώς προβλέπει το εν λόγω σχέδιο;
    Σύμφωνα με πληροφορίες, του «Τύπου της Κυριακής», στη συνάντηση που είχαν τα τεχνικά στελέχη της Τρόικας με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας την περασμένη εβδομάδα, πρότειναν ο ειδικός μισθός πρόσληψης αυτών των ανέργων να μην έχει ασφαλιστικές κρατήσεις -αλλά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη- δηλαδή να είναι 20% κάτω από το νομοθετημένο βασικό μισθό των 586 ευρώ, με στόχο να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνεργοι και κυρίως οι μακροχρόνια (άνω των 12 μηνών), σε σίγουρες θέσεις απασχόλησης, όπως οι κοινωνικές δομές των δήμων, με πεντάμηνες συμβάσεις για κοινωνική και κοινωφελή εργασία.
    Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ως προς το σκέλος της μαζικής απορρόφησης ανέργων, η πρόταση της Τρόικας δεν φέρνει κάτι τελείως καινούριο στο τραπέζι, καθώς ήδη έχει ανατεθεί από το υπουργείο στον ΟΑΕΔ η κατάρτιση προγράμματος για 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.

  2. NOMOΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 586 ΕΥΡΩ΄…ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ 20%….ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ …ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ….ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ………..ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ….ΠΟΥ ΖΩΗ…ΠΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ………..ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ………………..ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ……….
    ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ;
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ …ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ….ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ…ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ………………….

  3. Καμαρώστε και τους Γερμανούς στο μεταξύ… Είδηση με ενδιαφέρον.
    Το γερμανικό κράτος σταμάτησε αιφνιδίως κάθε επικουρική χρηματοδότηση στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, στέγη δεκατεσσάρων πολιτιστικών συλλόγων αλλά και της συνεύρεσης των διαφορετικών γενεών του Ελληνισμού του Βερολίνου, και φέρνει τους Ελληνες της ομογένειας σε πολύ δύσκολη θέση.
     
      Oπως αναφέρε το politics.gr μέχρι σήμερα και για πολλά χρόνια -από το 1992- επιχορηγείτο η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου / Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο με περίπου 40.000 ευρώ τον χρόνο από το γερμανικό κράτος, στα πλαίσια προγράμματος για την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση των μεταναστών στη γερμανική κοινωνία.
     
      Η επιχορήγηση συμπλήρωνε τα έσοδα που συνέλεγαν οι ίδιοι οι δεκατέσσερις σύλλογοι του πολιτιστικού κέντρου για τα έξοδα της Κοινότητας (ενοίκιο κτιρίου, θέρμανση, ένας υπάλληλος κ.λπ.).
     

      Η αιφνίδια απόφαση του γερμανικού κράτους να διακόψει κάθε χρηματοδότηση στις 31 Μαρτίου κατ’ ουσίαν βάζει λουκέτο στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, αφού η διαφορά του κόστους για το ενοίκιο του κτιρίου και τα βασικά έξοδα είναι αδύνατον να καλυφθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι οι δεκατέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι θα μείνουν άστεγοι, και η πολυποίκιλη δραστηριότητα της Κοινότητας μετέωρη. Οι αρμόδιοι του γερμανικού κράτους θα δεχθούν τους εκπροσώπους της Κοινότητας για ακρόαση μόλις λίγες ημέρες πριν από την υλοποίηση της απόφασης, φέρνοντάς τους προ τετελεσμένων γεγονότων.
     
      Για το γεγονός έγραψαν οι εφημερίδες Bild και Tagesspiegel.
     
      Στα επίσημα έγγραφα δεν υφίσταται απολύτως καμία αναφορά για την αιφνίδια και απροσδόκητη διακοπή της χρηματοδότησης. Αντιθέτως διαφαίνεται μια σχεδόν ειρωνική χροιά, αφού η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας».

  4. Πριν από λίγη ώρα διέρρευσε (στοχευμένα) ότι εξετάζεται από την κυβέρνηση των Τσολάκογλου να διατηρηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ για τουλάχιστον ένα ακόμα έτος!!!!

  5. Εχω σηκωσει βιντεο στο YouTube με δικο μου τραγουδι αφιερωμενο στα γεγονοτα της 29ης Ιουνιου 2011 εδω και ενα χρονο και εχει παρει μεχρι τωρα μονο 2000 επισκεψεις.
    Δεν υπαρχει αλλο τραγουδι αφιερωμενο στα γεγονοτα της 29ης στο YouTube για να πω οτι υπαρχει ανταγωνισμος ετσι ωστε να μην εχω τοσο πολυ επισκεψιμοτητα οσο περιμενα.
    Κατα συνεπεια καταληγω οτι δεν υπαρχει τοσο πολυ ενδιαφερον απο τον κοσμο για τετοια ζητηματα.
     
    Ταπεινο μου συμπερασμα.
    Δυστηχως ο κοσμος που συμμετεχει σ’ ολα αυτα δεν εχει πολιτικα κινητρα.
    Ειναι απολιτικος και οταν ειναι ετσι η δουλεια παει για πανηγυρι που καποτε τελειωνει και δε βαριεσαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *