Αμοκ περικοπών για τα 31 δις των τραπεζών

Για να πάρουν 31 δις οι τράπεζες της παλιοπαρέας την πληρώνουμε όλοι

Περικοπές παντού προαναγγέλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους έξω απο το Μέγαρο Μαξίμου.

«Όταν έχεις να κόψεις 11,5 δισ. ευρώ κόβεις απο παντού. Υπάρχει πολιτική συμφωνία. Θα γίνει συνάντηση εκπροσώπων των αρχηγών. Την επόμενη εβδομάδα το πακέτο θα παρουσιαστεί στην τρόικα», είπε ο Γιάννης Στουρναρας.

Συνδυάζοντας όλα τα δεδομένα και τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που μιλά για περικοπές σε συνδυασμό με ενέργειες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ώθηση της ανάπτυξης, είναι φανερό ότι δεν βρισκόμαστε μπροστά σε κυβερνητική κρίση. Τα μέτρα θα κριθούν ένα προς ένα απο την τρόικα και το πακέτο θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίησή του.

Η αντίθεση στις οριζόντιες περικοπές, στη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ και στην περικοπή των πιστώσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση περιγράφουν το πλαίσιο που έβαλε ο Φώτης Κουβέλης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέτει επιπλέον ότι το πακέτο πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα κατα της φοροδιαφυγής.

Και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι φαίνεται να θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση τα μέτρα να ανακοινωθούν ταυτόχρονα με αναπτυξιακές δράσεις.

papaioannou-giannis.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *