«Ανάσα» για οφειλέτες με δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Τρόπους για να μειωθούν οι δόσεις των δανείων σε ελβετικό φράγκο αναζητούν οι ελληνικές τράπεζες.

Ηδη η Eurobank και η Πειραιώς έθεσαν σε κίνηση τις ρυθμίσεις των δανείων ώστε οι δανειολήπτες (70.000 περίπου) να μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Η μεν Eurobank, με εγκύκλιο δίνει εντολή στα καταστήματα να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους προκειμένου να τους δώσουν εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση της δόσης τους στο επίπεδο που πλήρωναν πριν από το ξεκλείδωμα της ισοτιμίας ευρώ – φράγκου την περασμένη Πέμπτη.

Από την πλευρά της η Πειραιώς προτείνει την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, έτσι ώστε η δόση να προσαρμοστεί στο επίπεδο που μπορεί να αποπληρώσει ο πελάτης.

Εκτός από τη βασική δυνατότητα προσαρμογής της δόσης στο επίπεδο πριν από τη 15η Ιανουαρίου, οι τράπεζες εξετάζουν και άλλα εργαλεία, όπως η αυξομείωση της δόσης ανάλογα με την ισοτιμία ή η δυνατότητα του του διαχωρισμού ενός μέρους του κεφαλαίου, το οποίο δεν θα αποπληρώνεται για ένα διάστημα (π.χ. 5ετία).

Στην περίπτωση της περαιτέρω επιμήκυνσης του δανείου, προκειμένου να μειωθεί η δόση που πληρώνει σήμερα ο οφειλέτης, το μέρος της οφειλής που μεταφέρεται, κεφαλαιοποιείται και εκτοκίζεται.

Στα θετικά της ρύθμισης για τον πελάτη, εκτός από τη μείωση της δόσης, είναι και το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση της οφειλής γίνεται με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Ανάσα» για οφειλέτες με δάνεια σε ελβετικό φράγκο”

  1. Με λίγα λόγια οι οφειλέτες θα πληρώσουν κανονικά τη χασούρα τους και οι τράπεζες θα κάνουν την πάπια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *