«Ανάσα» για υπερχρεωμένο φούρναρη

Ο αρτοποιός από το Ρέθυμνο είχε τεράστιες οφειλές σε τράπεζες

Βαθιά ανάσα πήρε ένας υπερχρεωμένος πολύτεκνος φούρναρης από το Ρέθυμνο με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Περάματος να απαγορεύει με προσωρινή διαταγή, οποιαδήποτε δυσμενή μεταβολή στην πραγματική και νομική κατάσταση της περιουσίας του (επιβάρυνση ή απομείωση αυτής), την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης και την λήψη ασφαλιστικών μέτρων καθώς και την επίδοση Διαταγής Πληρωμής με επιταγή προς εκτέλεση, μέχρι την συζήτηση της αίτησης, που έχει προσδιοριστεί από το Ειρηνοδικείο Μυλοποτάμου τον Ιανουάριο του 2013.

Πρόκειται, σύμφωνα με το prismanews.gr, για πολύτεκνο αρτοποιό που έχει τέσσερα ενήλικα παιδιά από τα οποία τα δύο τον βαρύνουν λόγω γενικότερης ανεργίας, με τη σύζυγό του να μην εργάζεται. Κι εκείνος αλλά και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Είναι χρεωμένος σε οκτώ τράπεζες με σύνολο οφειλών 1.518.248,80 ευρώ.

Έχει περιουσιακά στοιχεία τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του, τα οποία ζητά την μη ρευστοποίησή τους.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που από την αρχή στηρίζει την προσπάθεια του μέλους της, για την ένταξη του στο Ν.3869/2010, χαρακτηρίζει την διαταγή της Ειρηνοδίκου Περάματος σημαντική καθώς δίνει μια ανάσα στον δανειολήπτη, του δίνει το χρόνο να αντλήσει δύναμη ώστε να σταθεί δυναμικά στο Ειρηνοδικείο Περάματος Ρεθύμνου και να στηρίξει την αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει για να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις έναντι των δανειστριών εταιρειών, όχι από δική του πρόθεση, δόλο και υπαιτιότητα, αλλά λόγω της γενικότερης συγκυρίας και οικονομικής ύφεσης της χώρας, που τον έπληξε και εκείνον προσωπικά, λόγω μειωμένης προσέγγισης των καταναλωτών στην επιχείρησή του (διατηρεί αρτοποιείο) σε κωμόπολη στο Ρέθυμνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *