Αναγνώστης εξηγεί γιατί δεν ξαναζητά αποδείξεις…

Σημερα πηγαμε με την αδερφη μου (που γενναει σε 2 μηνες) και τον γαμπρό μου, σε μια αποθηκη-βιοτεχνια με βρεφικα είδη, να αγορασουμε απο κρεβατι-καροτσι και οτι αλλο χρειαζεται ενα μωρο. Μας βγαινει ενα κουστουμι 945ευρω. Τους λεμε μιας και θα πληρωσουμε μετρητοις, αν γινεται καλυτερη τιμη. Μας απαντανε μονο χωρις αποδειξη για αφαιρέσουμε το 23% και με εναν γρηγορο υπολογισμο μας λενε γυρω στα 760!! Χωρις δευτερη σκεψη και με μια φωνή, εννοείται πως συμφωνήσαμε και ετσι γλιτώσαμε 200 ευρουλακια, την στιγμη που ηδη ο καθενας μας εχει συγκεντρώσει το ποσο των 4000-5000 αποδείξεων που θα χρειαστει για του χρονου.

Ετσι κι αλλιως απο φετος που κοπηκε η επιστροφη του 10%, δεν υπαρχει κανενας απολύτως λογος να κανεις τον εφοριακο υπαλληλακο του παρακρατους, μαζεύοντας αποδειξεις για τους 300 δοσιλογους της βουλης, την ιδια στιγμη που ξερεις οτι το ΦΠΑ που θα μαζέψουν θα παει κατευθειαν εκτος Ελλαδας, στα πορτοφολια των δανειστών.

ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΚΑΛΑ..τα κλεμμένα δις, δεν θα τα πληρωσει ο λαουτζίκος και ειδικα του χρονου που το 90% των φορολογικων δηλωσεων θα γινεται μεσω internet εκει να δειτε πως ενα ποσο αποδειξεων π.χ 5000 θα αλλαζει χερια και θα δηλώνεται απο ολα τα μελη μιας οικογενειας, γλιτωνοντας έτσι, κατα την διαρκεια του χρόνου αρκετα χρηματα για την τσεπουλα μας, τα οποια θα μας χρειαστουν για φορους και χαρατσια.

Εμεις ηδη γλυτώσαμε σημερα 200 ευρουλακια τα οποια κανεις δεν θα μας τα επεστρεφε μεσω φορολογικης δηλωσης και ερχονται και αλλες τρελες συμφωνιες εν οψει καλοκαιριου, με εστιατορες και ξενοδοχους!! Το 10% επιστροφη που μας κοψατε θα το κερδισουμε απο μονοι μας και θα ειναι και πολυ μεγαλυτερο. Νομοταγεις πολιτες θα γινουμε, μονο οταν παψετε να μας κλεβετε…το Σαββατο εχουμε μπουζουκια, τα σημερινα 200 ευρουλακια, θα τα πιουμε στην υγεια σας..ελατε να μας καμαρωσετε!

Αναγνώστης

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αναγνώστης εξηγεί γιατί δεν ξαναζητά αποδείξεις…”

  1. @αναγνώστης,
    Φίλε μου, η οργή δεν είναι μόνο δική σου αλλά και δική μας, πολλών συμπασχόντων ελλήνων απλών φορολογουμένων. Σου έχω όμως μάλλον περίεργα νέα. Το ΥΟ εδώ και καιρό διακαώς επιθυμεί να υποχρεώσει όλους μας να συναλλασσόμεθα αποκλειστικά και μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ακόμα και για ποσά μόλις οριακά άνω των 50 ευρώ…….. (βλ. σουπερ μάρκετς). Αν δεν έχουμε αλλαγές στην πολιτική σκηνή το κλαμπ των τραπεζοτογλύφων να δεις που σύντομα θα το επετύχει σε μεγάλο βαθμό και αυτό. Είναι ήδη άκρως ανησυχητικό που πολλοί χρησιμοποιούν τις χρεωστικές κάρτες τους (βλ. αυτές που είναι ζευγμένες με έναν καταθετικό τους λογαριασμό). Υπάρχουν επίσης και νέες τεχνολογίες σαν αυτές που εισαγάγει στην Ελλάδα η Άλφα Μπανκ με τη VISA europe σχετικά με τις ανέπαφες ηλ/κες συναλλαγές (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ των 5 ευρώ! – έτσι να καλύψουν όλο το φάσμα οι τραπεζο bigbrothers), αλλά και η νομοθεσία που πέρασε εφέτος το Μάρτη και υποχρεώνει τις τράπεζες να λειτουργούν πια ως το μεγάλο μάτι της εφορίας (θα έχετε δει που ακόμα και για το άνοιγμα ενός καταθετικού λογαριασμού ζητούν μέχρι και Ε3 – πράγμα παλαβό!). Επίσης, στην ΕΕ μιλούν απροκάλυπτα πια για εισαγωγή ηλεκτρονικών και μόνο μονάδων χρήματος………. Στη δε γείτονα Ιταλία, φίλοι που εργάζονται χρόνια μου ομιλούν για πλαφόν σε ισχύ εδώ και καιρό στις μηνιαίες αναλήψεις σε μετρητά (ενώ δεν υπάρχει πλαφόν στις ηλ/κες συναλλαγές). Άποψη μου προωθούνται οι ηλ/κες συναλλαγές με στόχο να φτάσουν σταδιακά τη διεκπεραίωσή τους ηλ/κά άνω του 90%! Να δω τότε πως θα μπορεί κανείς να γλιτώσει το ΦΠΑ (το καραβίσιο…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *