Αν δεν φτάσουν και σήμερα τα 18 δισ. ευρώ της «προκαταβολής»…

Σήμερα αργά το μεσημέρι πρέπει να έρθουν κανονικά τα 18 δισ. ευρώ της προκαταβολής από την ΕΕ για την ενίσχυση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η Τράπεζα της Ελλάδας έχει ενημερωθεί σχετικά ενώ ο διοικητής της κ.Γιώργος Προβόπουλος έχει διαβεβαιώσει έως και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Σε περίπτωση νέας καθυστέρησης, τότε θα αρχίσουν να διατυπώνονται εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις των ευρωπαίων εταίρων, αφού η αποστολή των συγκεκριμένων κεφαλαίων έχει καθυστερήσει πάνω από 10 μέρες, πλέον. Από την κεντρική τράπεζα ωστόσο δηλώνουν βέβαιοι αναφορικά με το …έμβασμα και έχουν φροντίσει να διαμηνύσουν σχετικά έως και τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών.

Κι αυτό γιατί με το που θα πιστωθούν τα κεφάλαια θα αρχίσουν να μοιράζονται στους «δικαιούχους», δηλαδή στα πιστωτικά ιδρύματα,αναλόγως των αναγκών τους, όπως προκύπτουν από την έκθεση της BlackRock, αλλά και από τις αιτήσεις για χρηματοδότηση που έχουν υποβάλει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ένεση στα κεφάλαια τους κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία κι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί.

[sc:Πηγή id=”http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=94555″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *