Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιδράσει σ’ αυτό που παίζεται θα ξαναγυρίσει σε μονοψήφιο.

Τα εξωθεσμικά συμφέροντα που ελέγχουν το πολίτευμα της χώρας, επιθυμούν διακαώς αφενός να διασώσουν το ισχύον πολιτικό σύστημα, αφετέρου να το γυρίσουν πίσω  στον παλιό γνώριμο δικομματισμό και με τον τρόπο αυτό να διατηρήσουν στον απόλυτο έλεγχό τους την πολιτική εξουσία που τους εξασφαλίζει πρόσβαση στα κρατικά ταμεία, μέσω των ελεγχόμενων κομματικών ηγεσιών των εταίρων του δικομματισμού.  Όσο παρατείνεται η πολιτική αστάθεια, το κρατικοδίαιτο παρασιτικό καθεστώς που ελέγχει το πολιτικό σύστημα, κινδυνεύει με κατάρρευση η οποία θα οδηγήσει σε απελευθέρωση του λαού, βοηθούσης και της οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών..
Οι δρόμοι που έχουν μπροστά τους τα εξωθεσμικά ντόπια και ξένα κέντα, προκειμένου να κατασκευάσουν έναν νέο δικομματισμό είναι, είτε να εντάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλάνο και τη λογική αυτή, είτε να δημιουργήσουν ένα νέο κεντροαριστερό κόμμα, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Ο άλλος εταίρος του δικομματισμού, δηλαδή η Κεντροδεξιά παράταξη ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε δεδομένη από τη φύση της, ως μόνιμος εταίρος στο δίπολο εξουσίας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όποιος και να είναι αρχηγός της.
Βενιζέλος και Κουβέλης, γνωρίζουν πολύ καλά τι μέλλει γενέσθαι. Για το λόγο αυτό απομάκρυναν όλους τους εν δυνάμει δελφίνους από την εξουσιαστική σκηνή, θέλοντας να πρωταγωνιστήσουν μόνο οι ίδιοι στο νέο Κεντροαριστερό κόμμα, προφανώς ο καθένας για λογαριασμό του. Αρχηγός του νέου κόμματος ονειρεύεται τον εαυτό του ο κ. Βενιζέλος, το ίδιο όμως και ο κ. Κουβέλης, ο οποίος έχει εντάξει στη ΔΗΜΑΡ το Σημιτικό εκσυγχρονιστικό μπλόκ του ΠΑΣΟΚ. Εδώ θα υπάρξει ένα πρόβλημα σύγκρουσης μεταξύ των δύο και σ’ αυτό θα παίξει ρόλο αφενός η φθορά του καθενός από τους δύο στη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, αφετέρου η επέμβαση των εξωθεσμικών κέντρων. Όμως , περισσότερο αυτή τη στιγμή τους απασχολούν και τους δύο τα εσωτερικά στελέχη, καθόσον το πάθημα του Καρατζαφέρη τους έχει γίνει μάθημα.Ήδη Σαμαράς , Βενιζέλος και ο αριστερός Κουβέλης, συμφώνησαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο και αντί να καθιερώσουν την απλή αναλογική, θα επαναφέρουν το παλιό μοντέλο με τις δύο κατανομές, μέθοδος δηλαδή που στήνει δικομματισμούς και αποκλείει μικρότερα κόμματα.

Από την άλλη μεριά, αν Τσίπρας και Καμμένος δεν αντιληφθούν έγκαιρα τι παίζεται και δεν αλλάξουν αμέσως την πολιτική ατζέντα, ανοίγοντας νέα πολιτικά μέτωπα και σε άλλα θέματα (πλην του μνημονίου – αντιμνημονίου) και κυρίως σε θέματα δημοκρατίας και συμμετοχής του λαού στην εξουσία, εμπλέκοντας άμεσα και τον ίδιο το λαό στην νέα πολιτική σύγκρουση, τότε θα ηττηθούν κατά κράτος και θα επιστρέψουν γρήγορα από εκεί που ξεκίνησαν.

Ας το θυμούνται αυτό…

[sc:Πηγή id=”http://www.hassapis-peter.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2674.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *