Απάντηση ΥΠΟΙΚ για τα περί αντισυνταγματικότητας στις περικοπές των συντάξεων

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πρακτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αντίθεση των διατάξεων με τις συνταγματικές επιταγές, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί αντισυνταγματικότητας του μέτρου περικοπής των συντάξεων.

Όπως σημειώνει, το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδοτεί για νομοσχέδια που αναφέρονται στην απονομή σύνταξης και στις προϋποθέσεις της.

Παράλληλα, επισημαίνει πως «οι γενικές παρατηρήσεις του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, επαναλαμβάνουν τις διαπιστώσεις για την ανάγκη, στην περίοδο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, να κατανέμονται αναλογικά τα δημόσια βάρη με βάση τις θεμελιώδεις συνταγματικές επιταγές».

Σημειώνεται ακόμη ότι στη γενική παρουσίαση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, «προφανώς από παρανόηση, περιλαμβάνεται η διαπίστωση ότι εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των νέων συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων οι υπάλληλοι της Βουλής. Η διάταξη προβλέπει ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό της Βουλής, όσοι υπάλληλοι της βουλής θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 01/01/2011, ακολουθούν τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, όπως για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς».

Τέλος, το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει ότι η εξαίρεση του άρθρου 6 παρ12 ν3865/2010, αφορούσε το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών οι οποίοι είχαν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι 31/12/2010 και όχι μόνο τους υπαλλήλους της Βουλής.

www.voria.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Απάντηση ΥΠΟΙΚ για τα περί αντισυνταγματικότητας στις περικοπές των συντάξεων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *