Απίστευτη κατάρρευση της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας

Ακόμα και εμείς που έχουμε μελετήσει σε βάθος το ισχύον πολιτικό σύστημα και έχουμε διαγνώσει τις ατέλειές του, ποτέ δεν είχαμε φανταστεί τις σκηνές απείρου κάλους, σαν αυτές που διαδραματίζονται αμέσως μετά τις εκλογές. Έχουμε μια χώρα που στην ουσία αποσυντίθεται, τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν για τίποτα και όμως έχουμε ταυτόχρονα μικροκομματικές ομάδες συμφερόντων που θέλουν να αυξήσουν τα μικρομάγαζά τους, παίζοντας ένα θέατρο εντυπώσεων απέναντι στο λαό για άντληση περισσότερων κομματικών πελατών, πάνω στο πτώμα της χώρας..

Από το άλλο μέρος έχουμε μια προεδρία της δημοκρατίας άβουλη και χωρίς συνταγματικές αρμοδιότητες και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα για διάφορα  non papers, που πάνε κι έρχονται ή παραδίδονται σε δημοσιογράφους κ.λ.π. Απόλυτη κατάρρευση τη στιγμή που η Ελλάδα χάνεται.

Σε ότι αφορά την προεδρία της δημοκρατίας, υποτίθεται ότι μετά την αποτυχία των διερευνητικών εντολών που είχαν δοθεί κατά το Σύνταγμα στα τρία πρώτα κόμματα, θα επιχειρούσε να συγκροτήσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Παρ’ όλα αυτά βλέπουμε εμβρόντητοι να μην καλεί τους αρχηγούς όλων των κομμάτων ταυτόχρονα, όπως είχε κάνει ο κ. Σαρτζετάκης το 1989, αλλά τους καλεί κατά μόνας ή κατά δυάδες ή τριάδες, το ΚΚΕ δεν θέλει να συμμετάσχει πουθενά, και ταυτόχρονα όλοι οι υπόλοιποι δεν δέχονται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΗ και άλλα κωμικοτραγικά.

Τώρα πλέον αποδεικνύεται περίτρανα και στον πλέον δύσπιστο, ότι αυτό το πολιτικό σύστημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που μας έφτασε στη σημερινή κατάσταση, δεν μπορεί φυσικά ούτε να μας βγάλει από αυτή.

Η αρμοδιότητα περνάει τώρα πλέον στο λαό.

[sc:Πηγή id=”http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/05/blog-post_2789.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *