Απίστευτο:Η δέχεστε αύξηση επιτοκίων ή σας κόβουμε την πίστωση

Σε μία απίστευτη ενέργεια προχωρά η Marfin Bank, η οποία εν μέσω οικονομικής κρίσης θέτει στους κατόχους πιστωτικών καρτών το εξής δίλλημα. Η δέχεστε αύξηση επιτοκίων ή σας κόβουμε την πίστωση. Δηλαδή η τράπεζα ενημερώνει τους πελάτες της ότι αν δεν δεχθούν εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος την αύξηση του επιτοκίου που τους προτείνει, θα τους ακυρώσει την κάρτα.

Και ασφαλώς όλη αυτή η ιστορία, «σκάει» σε μία περίοδο που όλα δείχνουν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει ακόμα και μέσα στον Ιούλιο σε μείωση των επιτοκίων της, άρα σε μείωση του κόστους του χρήματος και που την ίδια ώρα οι δανειολήπτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη και στην ελάχιστη καταβολή.

Ενώ λοιπόν οι τράπεζα θα έπρεπε να ψάχνει τρόπους να μειώσει τη μηνιαία δόση αλλά και το κόστος του δανεισμού για τους πελάτες της σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχουν χαθεί θέσεις εργασίας, που έχουν κλείσει επιχειρήσεις, που έχει μειωθεί το εισόδημα, αυτήν ακριβώς την περίοδο η Marfin ζητά από τους πελάτες της να πληρώνουν αυξημένες δόσεις, επειδή η ίδια έχει… θέμα με το κόστος του δικού της χρήματος.

Η τράπεζα για να στηρίξει αυτή την πολιτική που ακολουθεί, επισημαίνει στους πελάτες της ότι ο λόγος για αυτή της την κίνηση είναι η απρόοπτη μεταβολή των χρηματοοικονομικών συνθηκών που αύξησαν το κόστος χρηματοδότησης της τράπεζας.

Το fpress.gr επικοινώνησε με το desk της τράπεζας προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το ποσό που οφείλουν οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών που δεν θα δεχθούν την αύξηση του επιτοκίου. Αν δηλαδή θα πρέπει να καταβληθεί στο σύνολο του, αν θα καταβληθεί σε δόσεις και ασφαλώς με ποιο επιτόκιο. Το παλιό ή το αυξημένο;

Η απάντηση που πήραμε από υπάλληλο της τράπεζας ήταν ότι η κάρτα θα ακυρωθεί και το ποσό θα αποπληρωθεί σταδιακά με το επιτόκιο που ισχύει σήμερα.

Πάντως στο ίδιο “συνοδευτικό μήνυμα” σημειώνετε για όσους  διαφωνήσουν με την αύξηση ότι η τράπεζα επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της που απορρέει από τη σύμβαση.

Πληροφορίες του fpress.gr αναφέρουν ότι έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες στην ΕΚΠΟΙΖΩ, η οποία προτίθεται να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ακυρώσει την συγκεκριμένη απόφαση της τράπεζας

Τα “συνοδευτικά μηνύματα” του λογαριασμού

[sc:Πηγή id=”http://www.fpress.gr/trapezes/item/2546-afkisi-epitokivn-h-kocimo-ths-pistoshs” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *