Απαιτούν «τρελές» αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού!

Αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου ζητάει η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα στοιχεία κόστους που υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η ΔΕΗ επικαλείται, μεταξύ άλλων, την άνοδο του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, την αύξηση του κόστους αγορών ηλεκτρικής ενέργειας από τη χονδρεμπορική αγορά, τις φορολογικές επιβαρύνσεις στην ενέργεια και τη μνημονιακή υποχρέωση, τα τιμολόγια λιανικής να αντανακλούν το κόστος το αργότερο ως την 1η Ιουλίου του 2013 οπότε και απελευθερώνονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αυξήσεις σωρευτικά (σύμφωνα πάντα με το αίτημα της ΔΕΗ) διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στο 25%, θα είναι ωστόσο υψηλότερες (μπορεί να φτάσουν και το 40%) στις κατηγορίες τιμολογίων που διαμορφώνονται τώρα σε επίπεδα κάτω του κόστους και χαμηλότερες στις περιπτώσεις που υπήρχαν υπερχρεώσεις.

Το τελικό ποσοστό θα εξαρτηθεί ωστόσο από τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ και την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Απαιτούν «τρελές» αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού!”

  1. Ναι, τέτοια να κάνετε και θα το γυρίσει ο κόσμος σε αδήλωτα φωτοβολταϊκά, για προσωπική χρήση και μετά να σας δω από που θα εισπράττετε χαράτσια, δημοτικά τέλη, ΕΡΤ και όλες αυτές τις παπαριές που περιέχει ο λογαριασμός ΔΕΗ.

  2. καλο   μεσημερι    begar    σε  εχω     ζαλησει     συγγνωμι    πως   μπορω   να   φτιαξω     φωτοβολταικο   χωρις    να πληρωνω   ΔΕΗ   για τι  εχω   σοβαρο   προβλημα       με τους   λογαριασμους  εχω   μονο    αυλη    γινεται   εκει  και ποσα  λεφτ\α

    1. Μια επένδυση σε φωτοβολταϊκό, ώστε να καλύπτει ανάγκες 10 KW, στοιχίζει περίπου 15.000 ευρώ.

      Παλιότερα δεν συνέφερε με τίποτα, γιατί δεν έκανες ποτέ απόσβεση.

      Σήμερα που φτάσαμε να πληρώνουμε κάτι 300σαριές κάθε δίμηνο, αρχίζω και το σκέφτομαι. Χοντρικά σε 6 χρόνια κάνεις απόσβεση και μετά είσαι κερδισμένος πλέον.

      Το θέμα είναι ότι έχει περιορισμούς.
      -Δεν παράγεται ρεύμα τη νύχτα και τις πάρα πολύ σκοτεινές μέρες. Γενικά θέλεις ήλιο (απλό φως ημέρας λένε οι κατασκευαστές).
      – Δεν σηκώνει μεγάλες καταναλώσεις, όπως η ΔΕΗ. Για παράδειγμα, δεν θα μπορείς να ανάψεις 4 κλιματιστικά, όπως κάνω εγώ το καλοκαίρι, όταν εδώ πιάνει 40 βαθμούς. Δεν μπορείς π.χ. να έχει αναμένο φούρνο και θερμοσίφωνο ταυτόχρονα.
      – Τις νύχτες μπορείς να έχεις μόνο μικρές καταναλώσεις (φώτα, τηλεόραση κλπ), γιατί καταναλώνεις ρεύμα από τις μπαταρίες, οι οποίες θα ξαναγεμίσουν την άλλη μέρα, από την ώρα που θα ξημερώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *