Απεργούν οι λογιστές – Δεν θα υποβάλουν δηλώσεις πελατών τους στην εφορία

Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσαν οι λογιστές – φοροτεχνικοί, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής στο Taxisnet.

Παράλληλα, δήλωσαν ότι αύριο Πέμπτη θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, όπως σημειώνουν.

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί – πολύ απλά – δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι – λογιστές φοροτεχνικοί – στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο» σημείωσε και ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *