Αποχή δικηγόρων: Παράταση έως και τις 8 Φεβρουαρίου!

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενημερώθηκε από το πρόεδρο της και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασ. Αλεξανδρή για τις έως τώρα εξελίξεις επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Οι δικηγόροι επανέλαβαν την θέση του ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας, δεν μπορεί να συνιστά βάση διαλόγου για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, το σημερινό προσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είναι αναξιόπιστο, στερείται αναλογιστικής μελέτης και οδηγεί απροσχημάτιστα σε δήμευση τουεισοδήματος των δικηγόρων.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την 8ή Φεβρουαρίου 2016.

Επίσης την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016, θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που τυχόν προκύψουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *