Απόφαση-κόλαφος από το Ειρηνοδικείο Βόλου κατά Τράπεζας για χρήση εισπρακτικών εταιρειών

Κόλαφος κατά της πρακτικής των τραπεζών να χρησιμοποιούν εισπρακτικές εταιρείες για την είσπραξη οφειλών μέσω προσωπικών δεδομένων, αποτελεί απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου (150/2019), σύμφωνα με την οποία ενάγουσα, δικηγόρος, υπέστη ηθική βλάβη από την πρακτική Τράπεζας, για την αποκατάσταση της οποίας δικαιούται χρηματική ικανοποίηση από την εναγόμενη Τράπεζα.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόφαση που λαμβάνεται πανελλαδικά, κατά της πρακτικής των Τραπεζών να χρησιμοποιούν εισπρακτικές εταιρείες, που λαμβάνουν προσωπικά δεδομένα των οφειλετών και τους ενοχλούν τηλεφωνικά, για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Κατά συστημικής Τράπεζας στράφηκε η δικηγόρος Βόλου κ. Θεοκτή Αδαμακίδου με αγωγή της στο Ειρηνοδικείο (13 Ιουλίου 2018) και με απόφασή του το Δικαστήριο (διαδικασία περιουσιακών διαφορών) στις 13 Μαρτίου 2019 έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή ως βάσιμη και από ουσιαστική άποψη και υποχρεώνει την εναγόμενη Τράπεζα να καταβάλει στη δικηγόρο-οικονομολόγο το ποσό των 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η κ. Αδαμακίδου ασχολείται από το 2006 με τραπεζικά ζητήματα και όπως δηλώνει στη «Θ», «έχω σώσει πολλούς από αυτοκτονία».

[button url=”https://www.larissanet.gr/2019/03/24/apofasi-kolafos-apo-to-eirinodikeio-volou-kata-trapezas-gia-chrisi-eispraktikon-etaireion/” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Απόφαση-κόλαφος από το Ειρηνοδικείο Βόλου κατά Τράπεζας για χρήση εισπρακτικών εταιρειών”

  1. 1500 ευρώ !!! Τι λες τώρα !!!

    Αεί χάσου …παλιοεισπρακτικηηηη…! Που θα έλεγε και εκείνος ο φοβικός φουκαρας χαρακτήρας στους 10 μικρούς Μήτσους.

    Μπροστά στα 60 εκατομμύρια τζίρο ετησίως των ριφιφίδων , ούτε καν για γέλια είναι τούτο. Άσε που κάθε φορά που ακούω για πρόστιμα -ντεμέκ-χιλιάδων ευρώ ούτε καν μειδίαμα . Ποιοι τα εφαρμοζόζουν , πως και ποιος ελέγχει; Το ανέκαθεν κράτος ορντινάτσα τέτοιων τυπακων ; Η νομοθετική ; Η εκτελεστική ; Η δικαστική ; ….Ασε μας κουκλιτσες μου !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *