Απόφαση – κόλαφος για τις ασύδοτες εισπρακτικές: Δικαστική καταδίκη και βαρύ πρόστιμο μετά από προσφυγή πολίτη

Κόλαφο για τις εισπρακτικές εταιρείες αποτελεί η υπαρ.52/2017 δικαστική απόφαση του  Ειρηνοδικείου Αθηνών ,που πέτυχε η Δικηγόρος Λίλα Κοζυράκη (Επιστημονικός Συνεργάτης του Συνηγόρου του Καταναλωτή), με βάση την οποία της επιδικάσθηκε για ηθική βλάβη αποζημίωση ποσού 5.869,40 ευρώ, για τις οχλήσεις που υπέστη και για την παράνομη χρήση των προσωπικών της δεδομένων!

Με αυτή την απόφαση, όλοι όσοι εξακολουθούν και υφίστανται το συνεχές bulling που έχει οδηγήσει ακόμη και σε αιφνίδιους θανάτους  και αυτοκτονίες συμπολιτών μας, θυμάτων τέτοιων πρακτικών, μπορούν να προσφύγουν για παρόμοια αποζημίωση!

Σημαντικό επίσης στην υπόθεση  αυτή  είναι ότι, η κ.Κοζυράκη έστειλε εξώδικο  στις 20-01-2017 στον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ.Αντώνη Παπαδεράκη και τον καλεί όχι  μόνο να επιβάλλει στην εναγομένη ηττηθείσα Τράπεζα το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο, κινώντας άμεσα την εκκρεμούσα διαδικασία, αλλά τον καλεί να προβεί στην κατάργηση του κριθέντος νόμου 3758/09 ως αντισυνταγματικού και όχι στην τροποποίηση αυτού.

Με ανακοίνωσή της η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρετίζει αφενός την υπ. αρ 52/2017 δικαστική απόφαση του  Ειρηνοδικείου Αθηνών, αφετέρου την Επιστημονικό Συνεργάτη του Συνηγόρου του Καταναλωτή, κ,Λίλα Κοζυράκη. “για τον προσωπικό αγώνα που έδωσε και την δικαίωση σαυτόν, ανοίγοντας τον δρόμο για   χιλιάδες δανειολήπτες που αδικούνται από τα “συνεταιράκια” τράπεζες -εισπρακτικές, να προβούν σε ανάλογες αγωγές διεκδικώντας την δικαίωση τους”.

Τέλος ενώνει την  φωνή της, με την επιστημονική συνεργάτη του Συνηγόρου του Καταναλωτή και απευθυνόμενη και εμείς προς την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Αγοράς “λέγοντας “πάρτε πίσω τον Αντισυνταγματικό Νόμο των εισπρακτικών, νόμο  έκτρωμα “ που   μέχρι σήμερα μόνο υπέρ του καταναλωτή δεν λειτουργεί, αντίθετα μάλιστα είναι εκείνος που έστισε επιχειρήσεις εκβιασμών, ψυχικής και οικονομικής κακοποίησης τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *