Αυθαιρεσίες τραπεζών σε Σύρο, Χανιά

Δύο τουλάχιστον διευθυντές τοπικών υποκαταστημάτων αυθαιρετούν σε μία προσπάθεια να πιέσουν τους υπερδανεισμένους συριανούς κυρίως επιχειρηματίες να τους δώσουν χρήματα από ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων… Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε ο ένας εξ αυτών κινείται στα όρια της νομιμότητας αλλά έχει περάσει προ πολλού τη γραμμή της καταχρηστικότητας ενώ ο άλλος απλώς παρανομεί πιέζοντας… Οπως προκύπτει από την πληροφόρηση μας αυτές οι πρακτικές δεν είναι καινούργιο φρούτο στο νησί μας, αλλά εφαρμόζονται εδώ και πολλούς μήνες. Οπως και να έχει το θέμα το διερευνούμε εξονυχιστικά και μόλις βρούμε ακλόνητα στοιχεία θα δημοσιοποιήσουμε όχι μόνο τις …καλές πρακτικές αλλά και τα ονόματα αυτών που αυθαιρετούν…

 

Τώρα υφαρπάζουν τα χρήματα των ανέργων

Το syrosnews άρχισε να ψάχνει το θέμα μετά την δημοσιοποίηση των …καλών πρακτικών διευθυντή τραπεζικού υποκαταστήματος στα Χανιά ο οποίος παρακράτησε χρήματα από λογαριασμό ανέργου για να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές του χωρίς εντολή και συναίνεση από τον ίδιο. Τα χρήματα αυτά προέρχονταν όχι από αποταμίευση του αλλά από την κατάθεση στο συγκεκριμένο λογαριασμό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει από τον ΟΑΕΔ.

Ο Χανιώτης άνεργος δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα, κανένα περιουσιακό στοιχείο, και είναι φιλοξενούμενος σε συγγενικό του πρόσωπο. Στο θέμα παρενέβη η πολύ δραστήρια ομολογουμένως Ενωση Καταναλωτών Χανιών και μάλιστα η υπόθεση είχε θετική έκβαση για τον άνεργο αφού τελικά επεστράφη το ποσό που παρανόμως παρακρατήθηκε.

 

Κινούνται στα όρια της νομιμότητας ή έξω από αυτά

Ο …έξυπνος διευθυντής πάντως φαίνεται να στηρίχθηκε στο γεγονός ότι σε όλες τις δανειακές συμβάσεις υπάρχει όρος που δίνει το δικαίωμα, αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να παρακρατήσει η τράπεζα τα χρήματα από τυχόν τηρούμενους στην ίδια τράπεζα λογαριασμούς.

Ωστόσο φαίνεται ότι …ξέχασε να ρωτήσει δικηγόρο ώστε να του πει ότι ο μισθός είναι ακατάσχετος…

Αυτό που απομένει είναι η άθλια συμπεριφορά του συγκεκριμένου διευθυντή ο οποίος βέβαια εκ των υστέρων κρύφθηκε πίσω από τη δικαιολογία ότι εγώ είμαι υπάλληλος και εκτελώ εντολές.

Κάτω από αυτό το δεδομένο η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων καλεί τις Τράπεζες, αφενός να μη αυθαιρετούν αφετέρου να μη μας διαφημίζουν ότι έχουν κοινωνικό πρόσωπο, αλλά έμπρακτα να μας το αποδεικνύουν, διότι βάσει του παραπάνω γεγονότος εμείς κάτι άλλο βιώνουμε”.

www.syrosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *