Αυξάνει κατά 50% την πρόβλεψη για επισφάλειες η ΔΕΗ

Σε ραγδαία αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις το 2013, δηλαδή, στην πράξη, σε εκτίμηση για ραγδαία αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών, προχωρά η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, μέσα στους τέσσερις, μόλις, πρώτους μήνες του χρόνου, αλλάζει τις προβλέψεις της και αυξάνει κατά 50% την εκτίμησή της για απλήρωτους λογαριασμούς. Στις προβλέψεις 228 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει στη ΡΑΕ το Δεκέμβριο κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης των τιμολογίων, προσθέτει τώρα άλλα 110 εκατ. ευρώ, προσδιορίζοντας πλέον τις προβλέψεις στα 338 εκατ. ευρώ.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τη γνωμοδότηση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΡΑΕ σχετικά με τον καθορισμό των εύλογων δαπανών της ΔΕΗ στις ανταγωνιστικές δραστηριότητες της παραγωγής και της προμήθειας, και του μέγιστου επιτρεπόμενου εσόδου της επιχείρησης.

Πρόκειται για σαφή ένδειξη περί της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά λόγω του περιορισμού των οικονομικών δεδομένων των νοικοκυριών, αλλά και την αλλαγή που πρόκειται να επέλθει στις χρηματοροές της ίδιας της ΔΕΗ από τη στιγμή που κατέστη σαφές ότι το «χαράτσι» θα συνοδεύει και πάλι τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ολόκληρο το 2013.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη της ΔΕΗ, όλο και περισσότεροι πολίτες δηλώνουν αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος.  Υπολογίζεται ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000 και οι συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ αγγίζουν τα 1,3 δισ. ευρώ. Βεβαίως η καθυστέρηση στη πληρωμή δεν οδηγεί ευθέως στην καταγραφή των αντίστοιχων ποσών στις επισφαλείς απαιτήσεις. Πάντως η κατάσταση αυτή οδήγησε πρόσφατα τη διοίκηση της ΔΕΗ στο να βελτιώσει τις προϋποθέσεις για διακανονισμούς στην πληρωμή.

www.energypress.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αυξάνει κατά 50% την πρόβλεψη για επισφάλειες η ΔΕΗ”

  1. Θα οφείλεται φαίνεται, στη …. θετική αντιστροφή του κλίματος, όπως είπαν και οι τραπεζουπάλληλοι.

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *