Αυξήσεις μισθών, «χάρισμα» χρεών και τιμωρία ενόχων υποσχέθηκε ο Α. Τσίπρας

Στη διαβεβαίωση ότι στις 17 Ιούνη «τελειώνει το πάρτι της διαφθοράς και της διαπλοκής στη πλάτη του λαού» προχώρησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά πως στις 18 Ιουνίου θα συγκροτηθεί «η κυβέρνηση της Νέας Μεταπολίτευσης».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για σχηματισμό μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος που όπως είπε θα έχει άμεση διασύνδεση με τη δημόσια διοίκηση.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θα δοθεί τέλος στον πλουτισμό με δημόσιο χρήμα, ενώ θα μειωθούν στο μισό οι αποζημιώσεις του πρωθυπουργού και των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όσων αναλάβουν θέσεις στρατηγικής ευθύνης. «Θα μπει τέλος στα προνόμια των βουλευτών», πρόσθεσε ενώ δεσμεύθηκε για την αντικατάσταση του ισχύοντος νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ανεξαρτήτου ηλικίας, επαναφορά της μετενέργειας, κατάργηση των «χαρατσιών» για άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλόσυνταξιούχους, καθώς και για την εισαγωγή μιας νέας σεισάχθειας, δηλαδή μερική διαγραφή χρεών των νοικοκυριών που πλήττονται από την κρίση καθώς και ρύθμιση των αγροτικών χρεών.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε για την απόδοση δικαιοσύνης και για τέλος στην ατιμωρησία όσων έχουν εμπλακεί στα μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών όπως αυτό της Siemens. «Η νέα Βουλή με πλειοψηφία αδιάφθορων δυνάμεων θα αναζητήσει ευθύνες για τα μεγάλα σκάνδαλα της προηγούμενης περιόδου» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς δεν θα σας προδώσουμε ποτέ. Θα λέμε πάντα την αλήθεια» κατέληξε.

[sc:Πηγή id=”http://www.24h.gr/section/politiki/auxiseis-misthon-xarisma-xreon-kai-timoria-enoxon-uposxethike-o-tsipras” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *