Αύξηση-«μαμούθ» κατά 11% τον τελευταίο χρόνο στα κόκκινα δάνεια!

Αύξηση- μαμούθ κατά 11% μόνο τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζουν τα κόκκινα δάνεια σύμφωνα με μελέτη για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες!  

Ο Φίλλιπος Σταύρου, ένας από τους χιλιάδες δανειολήπτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους, μιλά στο Star για το δικό του  πρόβλημα με το δάνειο, που είναι όμως  παρόμοιο με εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών,  καθώς ο ίδιος όπως και η σύζυγός του έμειναν άνεργοι.

«Έχουμε κάνει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη και περιμένουμε. Μεροκάματα στην οικοδομή δεν υπάρχουν… Έχω δώσει γύρω στις 57.000 ευρώ και χρωστάω άλλες 87.000» δηλώνει.
 
Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες το 2015 είχαν συνολικά 112 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια, ποσό που αποτελείτο 42% του συνόλου των δανείων.
 
Μέχρι το τέλος του 2016, σύμφωνα με την Deloitte, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, στο 45%! Πρώτα σε καθυστέρηση είναι τα καταναλωτικά δάνεια και ακολουθούν τα επιχειρηματικά και τα στεγαστικά.
 
«Υπάρχει μια αυξητική τάση στον αριθμό των κόκκινων δανείων, ακόμα και τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε σήμερα ουσιαστικά είναι πλασματικά. Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να κοκκινίσουν δάνεια τα οποία είναι ήδη σε ρύθμιση εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της αβεβαιότητας που υπάρχει στην αγορά» δηλώνει στο Star  ο Μιχάλης Κούβαρης,  δικηγόρος και νομικός σύμβουλος καταναλωτών και δανειοληπτών.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *