Αύξηση προσφυγών στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων το 2011

Κατά 20% σε σχέση με το 2010 αυξήθηκαν οι προσφυγές στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα το 2011, όπως ενημέρωσε… την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Πέτρος Χριστοφόρου.

Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Αρχής και το έργο της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Χριστόφορου τόνισε πως, με δεδομένη τη συνεχή αύξηση του όγκου των υποθέσεων, ένας μεγάλος αριθμός αυτών δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν λόγω έλλειψης προσωπικού και επαρκών πόρων.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το 2011 η Αρχή διεκπεραίωσε 2.098 υποθέσεις. Σε 168 περιπτώσεις η εξέταση ολοκληρώθηκε με την έκδοση αποφάσεων, ενώ για επτά υποθέσεις εκδόθηκαν γνωμοδοτήσεις και δύο οδηγίες.

Αναλυτικότερα, εξετάστηκαν 385 προσφυγές ή καταγγελίες και 1.011 ερωτήματα υπευθύνων επεξεργασίας ή απλών πολιτών, σχετικά με τη νομιμότητα συγκεκριμένης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, ερευνήθηκαν 702 γνωστοποιήσεις αρχείων, χορηγήθηκαν 63 άδειες τήρησης αρχείων ευαίσθητων δεδομένων και διαβίβασης σε χώρες εκτός Ε.Ε. και πραγματοποιήθηκαν επτά διοικητικοί έλεγχοι αρχείων και επεξεργασιών σε διάφορους φορείς.

dealnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *