Α.Παπαρήγα: “Αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει νόμο που καταργεί το μνημόνιο να μου τρυπήσετε την μύτη”!

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε για άλλη μια φορά η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό. Κάλεσμα στους πολίτες να αναδείξουν το ΚΚΕ πιο ισχυρό στις εκλογές του Ιουνίου απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα, ξεκαθαρίζοντας πως το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν μετέχει σε μια κυβέρνηση διαχείρισης σε βάρος του λάου.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου, εξαπέλυσε επίθεση τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ. Το δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή θα είναι μια σημαντική δύναμη απέναντι σε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση που για να νικήσει προχωρά σε μία αντικομμουνιστική υστερία της δεκαετίας του 50», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.

Ειδικότερα, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό», καθώς «αυτά που ισχυρίζεται ότι θα κάνει δεν θα τα κάνει». «Ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε, «δίνει την εξής διέξοδο στο λαό: “κάτσε καλά και περίμενε να αλλάξει η στρατηγική της ΕΕ”». «Αυτό», συνέχισε, «δεν πρόκειται να γίνει είτε υπάρξουν τροποποιήσεις, είτε δεν υπάρξουν (στο μνημόνιο)». Όπως είπε η κ.Παπαρήγα εμείς θα ψηφίσουμε το νόμο που καταργεί το μνημόνιο όποιος και αν το φέρει στην Βουλή. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι “αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει νόμο που καταργεί το μνημόνιο στη βουλή εμένα να μου τρυπήσετε την μύτ用.

«Το δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή θα είναι μια σημαντική δύναμη απέναντι σε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση που για να νικήσει προχωρά σε μία αντικομμουνιστική υστερία της δεκαετίας του ’50», πρόσθεσε, αναφερόμενη στη ΝΔ. Εκτίμησε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές με την ΕΕ και το ΔΝΤ «δεν πρόκειται να οδηγήσουν στην ανακούφιση του λαού». «Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, γιατί πρέπει το εργατικό λαϊκό κίνημα να παρέμβει μετά τις εκλογές εναντίον του μνημονίου και της δανεικής σύμβασης», συμπλήρωσε και προέταξε ως μόνη λύση την κατάργησή τους από τη Βουλή.

Ζήτησε, τέλος την ψήφο όσων ψήφιζαν ΚΚΕ και προτίμησαν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί φάνηκε ελκυστική μια κυβέρνηση της Αριστέρας, αλλά και όσων αισθάνονται αριστεροί, ριζοσπάστες και προοδευτικοί άνθρωποι. «Εντολή ακύρωσης του μνημονίου» Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η κ. Παπαρήγα ζήτησε από το λαό εντολή ακύρωσης των μνημονίων, των αντιλαϊκών συμβάσεων και όλων των μέτρων που ψηφίστηκαν από την αρχή της κρίσης και ενδιάμεσα στη Βουλή που θα προκύψει και δεσμεύθηκε ότι ΚΚΕ θα φέρει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή. Όπως είπε, με τα προεκλογικά ήξεις αφήξεις των άλλων κομμάτων, η κάλπη μπορεί να υπονομεύσει το κύμα της λαϊκής αγανάκτησης και δυσαρέσκειας και τόνισε ότι στην Ελλάδα απαιτείται πολιτική ρήξης με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, με την ΕΕ.

Η κ. Παπαρήγα διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι το ΚΚΕ δεν παλεύει για καρέκλες. «Έτσι μας θέλουν οι αντίπαλοι, το μεγάλο κεφάλαιο ακόμα και η Ε.Ε., αλλά δεν θα του κάνουμε τη χάρη», παρατήρησε χαρακτηριστικά, «γιατί τότε ο λαός πολύ γρήγορα θα μας ζητήσει το λόγο και με το δίκιο του», είπε και παράλληλα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση μετεκλογικά, σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε με αντάλλαγμα κάποια υπουργεία να εξαπατήσουμε το λαό», καθώς το ΚΚΕ θα είναι αφοπλισμένο και δεν θα μπορεί να παρέμβει και να βοηθήσει. «Μέσα στην κυβέρνηση», σημείωσε, «δεν μπορείς να αναχαιτίσεις το συμβιβασμό». Φιλολαϊκή πολιτική και σεβασμός της λαϊκής κυριαρχίας δε χωρά μέσα στην Ε.Ε. και με υπόκλιση στο ΝΑΤΟ, συνέχισε η κ.Παπαρήγα και ανέφερε ότι το κάλεσμα του ΚΚΕ απευθύνεται, μεταξύ άλλων, «σε εκείνους που αισθάνονται αριστεροί, ριζοσπάστες, οι οποίοι από την πείρα τους ξέρουν τι σημαίνει ανάληψη ευθύνης σε κυβέρνηση διαχείρισης, τι σημαίνει “κυβερνώσα αριστερά”» και «ότι ο ευρωμονόδρομος δε χωρά καμία φιλεργατική, φιλολαϊκή πολιτική». Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει, υποστήριξε, έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα καταργήσει το Μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση, που θα τον απαλλάξει από τις δεσμεύσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα γίνει ο ιδιοκτήτης του πλούτου της χώρας, θα αποφασίζει τι και πώς θα παράγεται, που θα καταργήσει την ανεργία και τις περιφερειακές ανισότητες. Που θα αναπτύσσει τις διεθνείς οικονομικές συνεργασίες της χώρας με κριτήριο το αμοιβαίο όφελος των λαών. «Θεμελιακή αρχή στο έργο της είναι», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα, «η υπηρέτηση των ανθρώπινων αναγκών», ενώ θα κατοχυρώνει το λαϊκό έλεγχο από κάτω προς τα πάνω.

[sc:Πηγή id=”http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_4613.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *