Βάλτε φυλακή τους κλέφτες και δώστε «ψωμί» στους φτωχούς!

Οι «εντολές» των δανειστών μας για κάθαρση, λαμβάνουν σάρκα και οστά με το τελεσίγραφο που έστειλαν στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost το μήνυμα έφτασε από πολύ ψηλά χωρίς περιθώρια παρερμηνειών, «δεν μπορεί να συνωστίζονται άνθρωποι για μια σακούλα λαχανικά και οι κλέφτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Κύκλοι από την Καγκελαρία υπενθυμίζουν παλαιότερη δήλωση της κυρίας Μέρκελ: 

«To βάθος της διαφθοράς στην Ελλάδα είναι αχαρτογράφητο ακόμη και από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση!..»

Η άποψη Μέρκελ βρίσκει σύμφωνη και την τρόικα, η οποία πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση να τελειώνει με τη διαφθορά και όσους λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο.

Είναι η τελεσίδικη επιταγή των δανειστών μας, οι οποίοι είναι έξαλλοι με την ανομία που βασιλεύει στη χώρα. Ήδη στο στόχαστρο έχουν μπει δυο μεγάλα ονόματα επιχειρηματιών, που στο άκουσμα τους θα γίνει πολιτικός και οικονομικός σεισμός.

Η αλήθεια είναι ότι η κάθαρση, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια, όνειδος για την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, εκτός από την οικονομία, η τρόικα αναλαμβάνει να βάλει στην κυβέρνηση τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και στα θέματα διαφθοράς.
Κάθαρση σε όλα τα επίπεδα είναι η διαταγή της τρόικας σε μια προσπάθεια η χώρα να γυρίσει σελίδα, μετά τις βαριές θυσίες του ελληνικού λαού έφτασε η ώρα της διαπλοκής που τόσα χρόνια λεηλατούσε το δημόσιο χρήμα και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα με κηρύγματα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά των διεφθαρμένων πολιτικών.

Η πίεση που ασκείται από την πλευρά των δανειστών της Ελλάδας είναι ασφυκτική και στον τομέα της φοροδιαφυγής, που συνιστά βασική αιτία πολλών δεινών και αποτελεί το κρισιμότερο προαπαιτούμενο αυτήν τη στιγμή.

Επίσης, συνομιλητές των Γερμανών, σημειώνουν με νόημα ότι  δεν ήταν καθόλου τυχαία η  δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την «ελληνική ελίτ», η οποία  έχει αποτύχει πλήρως και ευθύνεται αποκλειστικά για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας.

Και όταν ο Σόιμπλε μιλάει για ελίτ εννοεί την ομάδα των «διαπλεκόμενων» ή αλλιώς των «νταβατζήδων».

Ο «πόλεμος» τρόικας -διαπλοκής τώρα ξεκινάει με απροσδιόριστες παράπλευρες απώλειες που φτάνουν μέχρι την κυβερνητική συνοχή.

Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον…

Νίκος Παναγιωτόπουλος

newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *