Βουλευτές της ΝΔ ζητούν «άνευ όρων» επανένωση των κομμάτων του χώρου

Την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ζητήσει ήδη ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσουν από τον Αντώνη Σαμαρά να κηρύξει πανστρατιά και να απευθύνει γενικό και άνευ όρων προσκλητήριο προς στελέχη που έχουν βρεθεί εκτός κόμματος, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Στέφανος Μάνος, ή ακόμα και ο Θάνος Τζήμερος της «Δημιουργίας Ξανά».

Το θέμα έχει ήδη τεθεί από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος το βράδυ των εκλογών ζήτησε επανένωση της παράταξης, καθώς και από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι πρέπει να επιστρέψει στη ΝΔ η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Μάνος και ο Γ. Καρατζαφέρης.

Το αίτημα για επανένωσης της παράταξης έρχεται ως αποτέλεσμα των εκλογικών αποτελεσμάτων, με τη ΝΔ να καταγράφει ιστορικό χαμηλό με 18,85% και απώλεια ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων.

Οι βουλευτές που θα θέσουν εκ νέου το θέμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα υποστηρίζουν ότι ο κ. Σαμαράς οφείλει να απευθύνει προσκλητήριο προς όλους επί μιας φιλοευρωπαϊκής ατζέντας που θα διακρίνει τη ΝΔ από την Αριστερά, ενώ θα επιβεβαιώσει ότι είναι κεντρικός πολιτικός παίκτης μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

Αρκετά στελέχη και βουλευτές προκρίνουν μια κίνηση του κ. Σαμαρά προς την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο και γενικότερα τον χώρο των φιλελευθέρων, ενώ κάποιοι μιλούν ακόμα και για «γέφυρες» προς τον πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά».

Το βράδυ των εκλογών, ο νεοεκλεγείς Ν.Κακλαμάνης προανήγγειλε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να δημιουργηθούν συνθήκες επανένωσης τη παράταξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί, ωστόσο ορισμένα στελέχη της ΝΔ ανέγνωσαν στην πρωτοβουλία του να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έπειτα από περίπου 20 χρόνια, προκειμένου να τον συλλυπηθεί για την απώλεια της συζύγου, ως μια πρώτη κίνηση προσέγγισης των δύο πλευρών.

Ο κ. Μάνος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ, αρκεί να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη προτίμησε να προαναγγείλει την Δευτέρα ότι, ενόψει νέων εκλογών, θα επιδιώξει να δημιουργηθεί ένα φιλελεύθερο μέτωπο με τη Δράση και τη Δημιουργία Ξανά.

sofokleous10.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *