Βρετανία: Επιβεβαιώνει το τριπλό Α η S&P

Την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας επιβεβαίωσε σήμερα η Standard & Poor’s και διατήρησε «σταθερή» την προοπτική, παρά τη σοβαρή ύφεση που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Η οικονομία της Βρετανίας, πλούσια και ποικίλη, η χαλαρή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική της και η ευέλικτη αγορά εργασία της εξηγούν την αξιολόγησή μας όσον αφορά το χρέος» της Βρετανίας, αναφέρει η S&P σε ανακοίνωσή της.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναγνωρίζει ωστόσο την ύπαρξη «κινδύνων επιδείνωσης», κυρίως μια μεταστροφή της πρόσφατης μείωσης του ποσοστού ανεργίας.

Αιτιολογώντας τη διατήρηση της «σταθερής» προοπτικής στη βρετανική οικονομία, η S&P εκτιμά ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της και επισημαίνει πως το Σίτι θα παραμείνει «ένα οικονομικό κέντρο πρωτίστης σημασίας» όποιες κι αν είναι οι δοκιμασίες η στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο οίκος υποβάθμισε από «σταθερή» σε «αρνητική» την προοπτική για επτά καναδικές τράπεζες.

Η απόφαση αυτή «έχει σχέση με την αύξηση των οικονομικών και βιομηχανικών κινδύνων για τις καναδικές τράπεζες», μεταξύ των οποίων οι Nova Scotia, RBC και η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT]  του Καναδά, διευκρινίζει ο οίκος αξιολόγησης στην ανακοίνωσή του.

Η S&P διατήρησε ωστόσο τις προβλέψεις της για ακόμη πέντε καναδικές τράπεζες, όπως οι Bank of Montreal και Desjardins.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Βρετανία: Επιβεβαιώνει το τριπλό Α η S&P”

  1. Η Ελλάδα ακόμα ψάχνει φορολογικό κώδικα για να εφαρμόσει όταν στις δανειακές συμβάσεις έχει εφαρμόσει το Αγγλικό δίκαιο. 
    Στη χώρα των πτωμάτων μόνο κοράκια μπορούν να έρθουν να επενδύσουν… 
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *