Βόμβα Μάρδα: Λείπουν 400 εκατ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις

Σε μια σημαντικότατη αποκάλυψη αναφορικά με τα ασφαλιστικά ταμεία προχώρησε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Μάρδας έλεγε χαρακτηριστικά από τα ταμεία του κράτους λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του Απριλίου.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο εκδόθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να μαζευτούν τα αποθεματικά των Δήμων, των Περιφερειών, των νοσοκομείων και 1.500 φορέων.

“Έχω ένα πρόβλημα ημερών. Στις 24 Απριλίου και στις 27 Απριλίου. Δεν είναι μεγάλο το άνοιγμα. Για μεθαύριο το άνοιγμα είναι 170 εκατ. ευρώ. Θεωρώ ότι θα τα βρούμε” τόνισε και πρόσθεσε ότι συνολικά για τον Απρίλιο λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του κράτους, μεταξύ των οποίων μισθοί και συντάξεις.

Πιο αναλυτικά πρέπει να σημειωθεί ότι στις 24 Απριλίου ξεκινάει η τμηματική καταβολή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Από τις 27 έως τις 29 Απριλίου, το υπουργείο Οικονομικών πιστώνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και τις επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για να καταβληθούν και οι υπόλοιπες συντάξεις. Τις δύο τελευταίες ημέρες του μήνα γίνεται και η εξόφληση των μισθών στο Δημόσιο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το συνολικό ποσό που θα πρέπει να εκταμιευθεί από τις 24 έως τις 30 Απριλίου φτάνει το 1,9 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *