«Γαλλικά» στην συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Απορρίφθηκε πολιτικά -χωρίς πάντως να υπάρξει ψηφοφορία- από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Νωρίτερα, πάντως, ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά και του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

Ειδικότερα, υποστηρίζοντας ότι οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας θυσιάζονται για τις ανάγκες του κεφαλαίου, ο κ.Καραθανασόπουλος ανέπτυξε τη λογική της πρότασης του ΚΚΕ, μιλώντας μεταξύ άλλων για διαγραφή των τόκων δανείων των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, κατάργηση κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε τυχόν ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκου, μείωση στο μισό του κεφαλαίου στεγαστικών δανείων κτλ.

Ακούγοντας δε, λίγο αργότερα τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ.Σκορδά να μιλά για μία πρόταση που «παραγνωρίζει την πραγματικότητα και ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν συνεισφέρει στην επίλυση του προβλήματος», καθώς επίσης και για «εύκολες λαϊκίστικες κορώνες» εκ μέρους μεγάλου κομματιού της Αριστεράς, ο κ.Καραθανασόπουλος επανήλθε, σημειώνοντας πως ενώ το ΚΚΕ δεν αναφέρεται προσωπικά σε υπουργούς, θα κάνει μία εξαίρεση, λόγω της «βαθύτατα προσβλητικής» τοποθέτησης του κ.Σκορδά.

«Άξια επιβεβαίωσε τον μισθό του ως υπαλληλικό προσωπικό του τραπεζικού συστήματος και της κεφαλαιοκρατίας», είπε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υφυπουργού αυτή την φορά. «Δεν δέχομαι σε κανένα σημείο τον προσωπικό χαρακτηρισμό από όλους εκείνους, οι οποίοι εμπορεύονται τον πόνο και την αγωνία του Έλληνα πολίτη, την περίοδο της κρίσης. Επιβεβαιώνουν όμως με αυτή την φασιστική τους τοποθέτηση, εκείνον, ο οποίος είπε ότι ο κομμουνισμός και ο φασισμός είναι αδέρφια δίδυμα», είπε μεταξύ πολλών άλλων και αφού είχε προηγηθεί πολιτικό πινγκ-πονγκ αντιπαραθέσεων. «Είναι εκτρώματα της ίδιας μήτρας, της μήτρας του ολοκληρωτισμού», συνέχισε ο κ.Σκορδάς, για να πάρει την απάντηση από τον Χρήστο Κατσώτη αυτή την φορά.

«Το ότι είστε αντικομμουνιστής, το επιβεβαιώσατε για μία ακόμα φορά», είπε, δίνοντας την σκυτάλη στον κ.Καραθανασόπουλο που μιλώντας του στον ενικό είπε «μας επιβεβαιώνεις ότι φοράς την κουκούλα των χιτών και των ταγμασφαλιτών (…) Είσαι ταγματασφαλίτης και χίτης με την κουκούλα», είπε, με τον Αθ.Σκορδά να του επιστρέφει όσα ακούστηκαν και εκείνον να τον αποκαλεί «αληταρά», προκαλώντας πια την αντίδραση του υφυπουργού που του επεσήμανε ότι «αυτά όλα είναι μηνύσιμα»…

Ο όλος διάλογος, έχοντας ξεφύγει από τα όρια της ευπρέπειας, έφερε σε δύσκολη θέση την προεδρεύουσα Ασημίνα Ξηροτύρη, που μάταια προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα…

www.euro2day.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Γαλλικά» στην συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *