Γερμανία: Αυξάνονται οι μετανάστες από Ελλάδα και Ισπανία

Αυξάνεται ο αριθμός πολιτών της Ισπανίας και της Ελλάδας που μεταναστεύουν κι εργάζονται στην Γερμανία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ομοσπονδιακή υπηρεσία απασχόλησης στο Βερολίνο.

Περίπου 12,2% περισσότεροι Ισπανοί και 10,1% περισσότεροι Έλληνες εργάζονταν στη Γερμανία τον Ιούνιο σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία. «Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι αυξήσεις αυτές συσχετίζονται με την κρίση χρέους στις συγκεκριμένες χώρες», σημειώνει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Τον Ιούνιο ο αριθμός των ανθρώπων από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία που εργάζονταν στην Γερμανία αυξήθηκε συνολικά κατά 28.000, ή 6,6%, αλλά αυτοί οι ξένοι εργαζόμενοι δεν μετανάστευσαν κατ’ ανάγκην πρόσφατα, όπως ανέφερε η υπηρεσία.

Σχεδόν ο ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και στην Ισπανία είναι άνεργος, ενώ αντίθετα το ποσοστό ανεργίας στην Γερμανία -6,8% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα- παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επανένωση της χώρας πριν από δύο δεκαετίες και πλέον.

Ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουν μαθήματα γερμανικών στο Ινστιτούτο Γκαίτε αυξήθηκε περαιτέρω μέσα στο 2011, φθάνοντας σε ιστορικό ρεκόρ, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στην νότια και στην δυτική Ευρώπη. Στην Ισπανία, όπου καταγράφεται η δεύτερη ύφεση των τελευταίων τριών ετών, ο αριθμός όσων μάθαιναν γερμανικά στο Ινστιτούτο Γκαίτε αυξήθηκε κατά 35% πέρυσι.

www.protothema.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Γερμανία: Αυξάνονται οι μετανάστες από Ελλάδα και Ισπανία”

  1. Όσοι έχουν γονείς που την περίοδο 1960-1980 εργάζονταν ως μετανάστες στη Γερμανία, ας τους ρωτήσουν γιατί τους αντιπαθούσαν οι Γερμανοί.
    Επειδή έριχναν τα μεροκάματα, ανέβαζαν τις τιμές των ενοικίων και τραβούσαν όλο το ρευστό από την αγορά για να το μεταφέρουν στην Ελλάδα.
    Σε λίγο οι Γερμανοί θα αντιληφθούν τι εστί φτώχεια στο νότο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *