Γεροβασίλη: Τα κόκκινα δάνεια δεν θα πουληθούν σε ξένα fund

Γεροβασίλη: Τα κόκκινα δάνεια δεν θα πουληθούν σε ξένα fund«Τα κόκκινα δάνεια δεν θα πουληθούν σε ξένα funds. Αυτό είναι δέσμευση και έχει ανακοινωθεί και από τον υπουργό, τον κ. Σταθάκη» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη προσθέτοντας ότι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η νομοθέτηση για τα κόκκινα δάνεια και για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η κ. Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της την Τρίτη στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη σήμερα να εφαρμόσει γρήγορα ένα πρώτο πακέτο μέτρων, προκειμένου να φτάσει στην πρώτη αξιολόγηση. «Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα, προκειμένου ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση να ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για το χρέος της χώρας και, βεβαίως, ταυτόχρονα να γίνει και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» σημείωσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης για εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι αυτά θα εξευρεθούν με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης και «τη δουλειά που γίνεται σε αυτήν την κατεύθυνση». «Ο στόχος είναι να βρεθεί από το οικονομικό επιτελείο και από τα υπουργεία μία λίστα ισοδύναμων, η οποία θα αντικαταστήσει ή θα ελαφρύνει βάρη, τα οποία δεν θέλουμε να πέσουν στις πλάτες των ελλήνων πολιτών. Είναι μία δύσκολη δουλειά αυτή, είναι μία σημαντική δουλειά, η οποία γίνεται αλλά και θα γίνεται συνεχώς. Αν υποθέσουμε ότι προχωρούν τα φορολογικά μας έσοδα, τα έσοδα του κράτους, αυτό αντίστοιχα θα μας βάζει και σε μία δυνατότητα να περνάμε και σε μία ελάφρυνση» συμπλήρωσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που προβλέπεται να ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα θέσει οριστικό τέρμα στην απειλή του κουρέματος καταθέσεων. «Οι καταθέσεις σήμερα και αυτό αποτυπώθηκε όχι μόνο από εμάς αλλά και από τους Ευρωπαίους και από το καλοκαίρι ότι έχει φύγει οριστικά σαν πρόβλημα. Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης- ένας λόγος για τους οποίους είναι πάρα πολύ σημαντική η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών- τελειώνουμε οριστικά με τέτοιου είδους μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενη στο καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση τον Νοέμβριο, υποστήριξε ότι αυτό θα «έχει έναν αναδιανεμητικό χαρακτήρα, με μεγαλύτερα βάρη σε αυτούς που ευνοήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ή που αντέχουν περισσότερο να σηκώσουν βάρος και πρώτο στόχο την προστασία των αδυνάτων, αυτών που έπληξε περισσότερο η κρίση και αυτών που πλήττονται και σήμερα περισσότερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *