Γιατί λείπει από παντού Το Χρήμα. !!! Ο Χρυσοχόος Fabian.

Αν αναρωτιέστε γιατί κάθε τόσο χρεοκοπεί ένα κράτος, κάποιες επιχειρήσεις ή χιλιάδες ιδιώτες, και δεν μπορείτε να πιστέψετε πως φταίει μόνο η ανικανότητα των ανθρώπων, η τεμπελιά και η ατιμία τους, τότε δείτε αυτό το σύγχρονο γερμανικό παραμύθι.

Αν μη τι άλλο θα σας δώσει να καταλάβετε την βασική αρχή λειτουργίας του χρηματοοικονομικού συστήματος έτσι όπως έχει στηθεί ως χρηματοπιστωτικό από κάποιους στο παρελθόν. Θα δείτε πόσο ύπουλα ο τόκος ευθύνεται για την μιζέρια όλου του κόσμου.

Το βίντεο είναι σύντομο και περιεκτικό για να μην κρατήσει ώρες, για αυτό πράγματα παρουσιάζονται απλουστευμένα, αλλά και κατανοητά.

..

Για ελληνικούς υπότιτλους, πατήστε το κουμπί CC στο κάτω μέρος της οθόνης.

3 σχόλια σχετικά με το “Γιατί λείπει από παντού Το Χρήμα. !!! Ο Χρυσοχόος Fabian.”

  1. Δικαιώθηκε από το Γενικό Δικαστήριο η Κομισιόν στην απόφασή της να απαγορεύσει στην Mastercard τις διασυνοριακές διατραπεζικές προμήθειες στις συναλλαγές με κάρτες, βάζοντας πλέον και την Visa Europe στο μικροσκόπιό της.
    Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε την Πέμπτη (24 Μαΐου) τους ισχυρισμούς της MasterCard, υποστηρίζοντας την απόφαση της Κομισιόν το 2007.
    Η επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ είχε πει ότι οι διασυνοριακές πολυμερείς διατραπεζικές προμήθειες στις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, παραβιάζουν τους κανόνες «antitrust» της ΕΕ και πρέπει να αλλάξουν.
    Η απαγόρευση της ΕΕ αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Κομισιόν να άρει τα εμπόδια στο ηλεκτρονικό εμπόριο και να μειώσει τα κόστη των επιχειρήσεων στην ΕΕ.
     «Το Γενικό Δικαστήριο επιβεβαιώνει την απόφαση της Κομισιόν να απαγορεύσει τις πολυμερείς διατραπεζικές προμήθειες που επέβαλε η Mastercard», είπαν οι δικαστές στην απόφασή τους που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (24 Μαΐου). «Οι μέθοδοι καθορισμού των πολυμερών διατραπεζικών προμηθειών έτειναν να υπερεκτιμούν το κόστος που επιβάρυναν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην έκδοση καρτών πληρωμής και επιπλέον, αξιολογούσαν ανεπαρκώς τα πλεονεκτήματα που έχουν οι έμποροι από αυτή τη μορφή πληρωμής».
    Ο πρόεδρος της MasterCard, Javier Perez, είπε ότι η εταιρεία θα ασκήσει έφεση και ότι θα συνεχίσει να συνεχίσει να εισπράττει τα τέλη που συμφωνήθηκαν με την Κομισιόν το 2009, εν αναμονή των συζητήσεων για το επόμενο βήμα.
     «Θα εφαρμόσουμε το 20/30, που είναι το επίπεδο που έχουμε σήμερα, μέχρι νεωτέρας», είπε, αναφερόμενος στη χρέωση 0.2% για χρεωστικές κάρτες και 0.30% για πιστωτικές κάρτες ως μέρος της συμφωνίας.
    Επόμενη η Visa Europe;
    Ο επίτροπος ανταγωνισμού Joaquin Almunia χαιρέτησε την απόφαση και κάλεσε την Visa Europe να ευθυγραμμιστεί με την απόφαση.
    «Η Κομισιόν καλεί τη Visa και τη MasterCard να εξετάσουν προσεκτικά πώς θα διαμορφώσουν τις πολυμερείς διατραπεζικές προμήθειες στην ΕΕ σύμφωνα με τον ανταγωνισμό», είπε ο Almunia στη δήλωσή του.
    Τον Ιανουάριο ο Almunia είπε ότι προετοιμάζει επίσημες κυρώσεις εναντίον της Visa Europe, αλλά δεν είχε αποφασίσει πότε θα το γνωστοποιήσει στην εταιρεία. Η Κομισιόν εξετάζει τώρα τις προμήθειες των πιστωτικών καρτών της Visa Europe.
    Η Visa Europe που μείωσε τις προμήθειες των χρεωστικών καρτών το Δεκέμβριο του 2010, είπε την Πέμπτη ότι θέλει να διαμορφώσει προμήθειες με μια μέθοδο φιλική προς τις επιχειρήσεις.
     «Η Visa Europe…. Έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα ήθελε να προβεί σε μια εμπορικά αποδεκτή συμφωνία πάνω σε μια κατάλληλα μεθοδολογία για τον καθορισμό των προμηθειών στις συναλλαγές πιστωτικών και χρεωστικών καρτών όλων των ενδιαφερομένων φορέων στον κλάδο των πληρωμών», είπε η εκπρόσωπος της εταιρείας  Amanda Kamin.
    Σύμφωνα με την MasterCard., οι διασυνοριακές προμήθειες πιστωτικών και χρεωστικών καρτών αντιστοιχούν από 3 έως 5% της αξίας όλων των συναλλαγών με κάρτες στη δυτική Ευρώπη.
    Η MasterCard κέρδισε 543εκ € καθαρά έσοδα το πρώτο τρίμηνο, αύξηση 21%, χάρη στις υψηλότερες καταναλωτικές δαπάνες με κάρτες.
    Μετά από πιέσεις της Κομισιόν, η MasterCard αποφάσισε το 2009 να μειώσει τις διασυνοριακές πολυμερείς διατραπεζικές προμήθειες στις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα στο 0.3%, αντίθετα με την προηγούμενη κλίμακα από 0.8% έως 1.9%.Η πολυμερής διατραπεζική προμήθεια είναι μια διατραπεζική πληρωμή που γίνεται για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται με την κάρτα ενός καταναλωτή.Στην ΕΕ, γίνονται πάνω από 23δις πληρωμές ετησίως με κάρτες πληρωμής, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 1.350 δις €.Σύμφωνα με στοιχεία της EuroCommerce, οι διατραπεζικές προμήθειες ισοδυναμούν με 12δις € ετησίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *