Για την απεργία των καθηγητών

γράφει ο ANENDOTOS

Δεν συμπαθώ τον αγώνα σας γιατί:

-Δουλεύετε πολύ πολύ λιγότερο από σχεδόν όλους τους εργαζόμενους. Ειδικά σε περιπτώσεις μικρών γυμνασίων και λυκείων …ο μαθηματικός δουλεύει εβδομαδιαίως 6 ώρες, ο φυσικός 4,ο βιολόγος, γυμναστής….απλά ο φιλόλογος 10-12,ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ !!!

-Δεν συμπαθώ τον αγώνας σας  γιατί οι περισσότεροι είστε υπερόπτες, αλαζόνες και ΟΥΔΕΠΟΤΕ συμπαρασταθήκατε σε άλλους εργαζόμενους.

-Δεν σας συμπαθώ γιατί κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα ΑΚΟΜΑ και σήμερα !!! με ιλιγγιώδεις τιμές, χωρίς αποδείξεις και ύπουλο ,δόλιο τρόπο.

-Δεν σας συμπαθώ γιατί προκειμένου να κάνετε ιδιαίτερα ,βάζετε σε διαγωνίσματα θέματα για …νόμπελ …για να έχετε πελάτες τα παιδιά μας…ως ειδικοί επίλυσης των θεμάτων…νόμπελ…

-Δεν σας συμπαθώ γιατί είστε οι πλέον πλουσιπάροχα αμοιβόμενοι-σε σχέση με αυτά που προσφέρετε- άδειες,υποκίνηση καταλήψεων από μαθητές ,άθλια συμπεριφορά στα παιδιά και γενικώς ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ,ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.

-Δεν σας συμπαθώ γιατί θεωρείτε τους εαυτούς σας λειτουργούς !!! και είστε υπαλληλίσκοι τεμπέληδες, που ΔΕΝ δέχεστε την αξιολόγηση !!! εαυτών και των σχολικών μονάδων σας.

-Δεν σας συμπαθώ γιατί δεν έχετε υποδομές διάπλασης χαρακτήρων και απέχετε ΄΄ηχηρά΄΄ από τα προβλήματα των μαθητών σας.

-Δεν σας συμπαθώ γιατί είστε εκδικητικοί με όπλο σας τους βαθμούς !!!

-Δεν σας συμπαθώ γαιτί έχετε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ καταστρέψει νέους,επειδή δεν ήταν του συστήματος που πιστεύετε και 9 ή 9,5 ΔΕΝ το κάνατε 10 ,ενώ όταν ίδιον είχατε όφελος το 3,4,5,κτλ το κάνατε 10,11,12,13,14,15….

-Δεν σας συμπαθώ γιατί είστε ΄΄άγος΄΄… με το άθλιο σύστημα που υποστηρίζετε και σας βολεύει.

-Δεν σας συμπαθώ γιατί ΕΠΙΒΑΛΛΑΤΕ να επιστρέφουν οι μαθητές με βιβλία στο σπίτι…Ασφαλώς και ΔΕΝ είναι θέμα Υπουργείου…ιδού η Ρόδος…ποιος σας εμποδίζει;

ΑΝΤΙΘΕΤΑ

ΤΙΜΩ τους εκπαιδευτικούς που παλεύουν εντός και εκτός ωραρίου με ιδιαίτερα ΧΩΡΙΣ χρήματα.

ΤΙΜΩ τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν για τα παιδιά μας -τους,που είναι ανθρώπινοι και καθημερινοί ήρωες και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ του μαθητικού πόνου,άγχους,αλληλέγγυοι.

ΤΙΜΩ τους εκπαιδευτικούς που διαβάζουν σωστά ,που γίνονται κοινωνοί των προβλημάτων  των μαθητών,που βοηθούν δεν δυναστεύουν με όπλο τον βαθμό και την έδρα…

ΤΙΜΩ και ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΕ στους εκπαιδευτικούς που λύνουν προβλήματα και δεν δημιουργούν,που είναι έντιμοι και ανθρώπινοι.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ…ΚΡΙΜΑ….

9 σχόλια σχετικά με το “Για την απεργία των καθηγητών”

  1. Θα τολμήσω να σε διαψεύσω..
    Τα δέκα χρόνια σε φροντιστήριο (8 ώρες την ημέρα) και τα τέσσερα χρόνια σαν αναπληρώτρια με 21 διδακτικές ώρες την εβδομάδα μου δίνουν το δικαίωμα.
    Μετά από 8 ώρες στο φροντιστήριο είχα λίγο πονοκέφαλο. Τελειώνω όμως τις τέσσερις ώρες την ΗΜΕΡΑ  χωρίς ψυχή, χωρίς ενέργεια…
    Συνάδελφοι με 1-6 χρόνια προϋπηρεσία αμείβονται με 650 ευρώ το μήνα, ενώ αυτοί που έχουν  8 χρόνια με 800 μακριά από το σπίτι τους
    Για ποιους βαθμούς μιλάς Στα πιο πολλά τμήματα του γυμνασίου τα πιο πολλά παιδιά δεν ανοίγουν ποτέ τα βιβλία τους και οι βαθμοί τους είναι πάνω από 10
    Αυτοί που κάνουν ακριβά ιδιαίτερα είναι λίγοι.
    Οι πιο πολλοί κάθε μέρα αντιμετωπίζουν
    Πληγωμένα παιδιά
    Πεινασμένα παιδιά
    Οργισμένα παιδιά
    Παιδιά που δεν μπορούν να ονειρευτούν  γιατί δεν βλέπουν το μέλλον
    Ελα μόνο για μια ώρα σε ένα ελληνικό σχολειό……

  2. ΠΡΟΣ…katia…
    Δεν απαντάς επί της ουσίας….
    Ίσως να ήσουν στις εξαιρέσεις…
    Τα γραφόμενα ΔΕΝ είναι από απλή αντιπάθεια-ως παθών- αλλά αποδεδειγμένα!!! εκτός και ζούμε σε άλλο πλανήτη.
    Για 2 ώρες παραπάνω θέλουν να αναστατώσουν ΟΛΗ την ελληνική μαστιγωμένη οικογένεια.Ασφαλώς και ΔΕΝ συμφωνώ με τον τρόπο και γενικά με την επιστράτευση μιας ανάλγητης κυβέρνησης
    ΑΠΛΑ λοιπόν ΕΠΙΜΕΝΩ….

  3. ΠΡΩΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ 2-4 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΕΣΘΕ ΓΙΑ 8ΩΡΟ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΠΕΙΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΝ  ΕΙΧΑΤΕ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΤΣΙΑ ΧΤΥΠΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΘΕ ΘΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΣΑΣ ; ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ( ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΒΡΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ).

    1. Αγαπητή Despina δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα λες. Δεν είμαι εκπαιδευτικός και ούτε έχω σχέση με το χώρο όμως αυτή η καραμέλα ότι η κυβέρνηση πρέπει να μας γαμάει και να μην αντιδρούμε γιατί 1. υπάρχουν και χειρότερα 2. γιατί θίγουμε κάποιους αθώους συμπολίτες μας πρέπει να σταματήσει. Νομίζω ότι είναι περιτό να σου εξηγήσω ότι ο κάθε καθηγητής προετοιμάζεται για να διδάξει 3 και 4 ώρες άλλο τόσο χρόνο, διορθώνει γραπτά βάζει θέματα αξιολογεί κλπ κλπ. Δε σηκώνει απλά ενα τηλέφωνο ή βαράει σφραγίδες ή πουλάει κάτι. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να αφήσουμε τους κανιβαλισμούς και να κοιτάξουμε με ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ να ξεσηκωθούμε. ετσι κι αλλιώς μέλλον δεν υπάρχει. Τα παιδιά μας δουλάκια και πουτανάκια των δανειστών θα καταντήσουν αν δεν σταματήσουμε τη λαίλαπα ειτε γίνουν είτε δε γίνουν κανονικά οι εξετάσεις. Οσο για την περιφρόνηση και ύβρι στον εργοδότη ναι θα βάλουν το γάιδαρό τους να κλαίει τι να σου πω μαύρα δάκρυα που θα χυθούν.

  4. Εγώ , ΔΕΝ θα ασκήσω καμία απολύτως κριτική εναντίον του (δίκαιου) αγώνα των καθηγητών . Τώρα δηλαδή και κάτω από τις παρούσες συνθήκες .
    Θα το κάνω βεβαίως :

    Α. Μόνον και όταν τα δάνεια των καθηγητών αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων κουρευτούν έως διαγραφούν οριζόντια , όπως όμορφα “κουρεύονται”-“κουκουλώνονται ” σε αυτούς τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες που έχουν σκοπό να διαλύσουν ο,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σχολείο , για να το κάνουν ιδιωτικό μαγαζί τους και να κονομάνε αυτοί και οι παρέα τους .

    Β. Μόνο και όταν μπουν ΛΟΥΚΕΤΟ σε ΟΛΕΣ τις εισπρακτικές εταιρίες . Ξέρετε , είναι αυτές οι γνωστές σε όλους μας . Οι ίδιες που εν ώρα εργασίας μας καλούν . Οι ίδιες που εν ώρα εργασίας-λειτουργήματος, “τηλεφωνούν” στους “τεμπέληδες” καθηγητές μας . Αυτούς που χρειάζεται να δουλεύουν (οσοι πια δουλευουν)απρόσκοπτα (και όχι μόνον αυτοί )και που ενώ εκβιάζονται από λούμπεν στοιχεία “εργαζομένους” – γενίτσαρους της χρηματοπιστωτικής υποκουλτούρας και με οτι ψίχουλα τους έχουν απομείνει από το μισθό τους , εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αφού ενημερωθήκαμε μέσω των τηλε-παπαγάλων των ΜΜΕ , να παράγουν έργο ενάρετο , ηθικό και άψογο. Α ! Και το πιο σημαντικό ,Να δουλεύουν εθελοντικά και αν είναι δυνατόν αμισθί ! Λες και βρισκόμαστε σε κανένα καθεστώς οπού το χρήμα ως μέσω συναλλαγής έχει καταργηθεί. Ο εθελοντισμός ως αρετή σε μια χώρα κατεστραμμένη από την κονόμα κάποιον κοστουμάτων . Μπερδέυτήκαμε γιατί μάθαμε πως υπάρχουν κάτι δούλοι που μπορούν να δουλευουν τσάμπα σε κάτι χωράφια….

    Γ. Μόνον και όταν κληθούν οι πεντακόσιοι γονείς και οι κηδεμόνες , σε γενικές συνέλευση ενός ΔΗΜΟΣΙΟΥ σχολείου, για θέματα που τους αφορούν άμεσα , σε σοβαρά προβλήματα δηλαδή , που απειλούν την λειτουργία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ σχολείου ΤΟΥΣ (Ανύπαρκτες βρόμικες τουαλέτες , κατεστραμμένες μπασκέτες , θέρμανση , ναρκωτικά , βιντεοσκοπήσεις , βανδαλισμοί , παραβατικότητα , “μπούλινγκ” , φωτοτυπίες αντί ΣΟΒΑΡΩΝ βιβλίων κλπ κλπ ) και προσέλθουν τουλάχιστον οι 300 (ουτοπία), από το σύνολο των πεντακοσίων γονέων …. και όχι μόνο τριάντα γονείς(Γεγονός αληθές) …..

    Δ. Μόνο και όταν αυτοί οι παραπάνω γονείς απαιτήσουν 10 και 15% του προυπολογισμού για τη δωρεάν παιδεία από μια χώρα που κατασκευάζει αφορολόγητα και αυθαίρετα μολς για να πηγαίνουν εκαί τα παιδιά μας να μορφώνονται . Εδώ πρόκειται για έναν τραγέλαφο. Σχολεία της επαρχίας κατα καιρούς επισκέπτονταν επίσημα , εν είδει εκδρομής , αυτούς τους ναούς . Ο ναός του Αγίου Μολλ . Κάποιος από το υπουργείο είχε μπερδέψει τις θρησκείες …..

    Ε. Μόνο όταν το αλωμένο από τους ιδιώτες -Idiots κράτος αλλάξει ρότα και πετάξει από τον κόρφο του τους ριφιφήδες ιδιώτες αλλάζοντας προς όφελος του απόλυτου δημοσίου συμφέροντος . Μόνο όταν αυτό το κράτος έχει σοβαρή δημόσια παιδεία , υγεία , εγγυηθεί δουλειά και δώσει σύνταξη . Οταν απαιτήσει από το κράτος ιδιωτών το οποίο μετράει αν πρέπει η δεν πρέπει ένα χωριό σε μια περιθωριοποιημένη –από το ίδιο το κράτος ιδιωτών- ακριτική περιοχή να έχει δάσκαλο, θέρμανση , φως , συγκοινωνία επειδή υπάρχουν μόνο 3-4 παιδιά , τους οποίους μετά τους θέλει απλήρωτους δούλους και πρόθυμους φαντάρους. Για τον ίδιο λόγο λοιπόν που οικονομικά μπορεί να μην “συμφέρει” τους επιδοτούμενους “βαρκάρηδες” να προσεγγίζουν ακριτικά νησιά , έτσι λοιπόν επιβάλλεται οι νησιώτες να έχουν συγκοινωνία . Τα κριτήρια εδώ δεν πρέπει να είναι μαντζερίστικα . Πρέπει να είναι ανθρώπινα . Μέτρο ο άνθρωπος , όχι η τσέπη του.

    Ζ. Μόνο και όταν τα ΜΜΕ , υποχείρια και φερέφωνα των 150 περίπου ντόπιων και διεθνών τζακιών , γίνουν κρατικά και δημόσια . Μόνον όταν αυτά τα ΜΜΕ πάψουν να χτυπούν κάτω από τη μέση με καταναλωτικά πρότυπα και αρχίσουν να μορφώνουν , να ψυχαγωγούν (με την καθαρή έννοια του όρου)και να μην επιβραβεύουν τους Κοσκωτάδες και τους Λαβρεντιάδηδές τους σε ιδιωτικό-” δημόσια” “Μέγαρα Μουσικής” και προμοτάρει “τζούλιες” ως πρότυπα για τα παιδιά μας . Μόνο όταν αυτά θα ελέγχονται από το λαό και για το λαό με κριτήρια όχι της αγοράς αλλά το τί είναι ωφέλιμο και χρήσιμο για τον μέσο πολίτη . Να τον κάνει υψηλότερο άνθρωπο όχι πελάτη νούμερο .

    Η . Μόνο όταν το υπάρχον οικονομικό μοντέλο αξιολογηθεί σοβαρά από εμάς και πάει από κεί πού ΄ρθε . Να αξιολογηθεί αυτό πρώτα και μετά βλέπουμε.

    Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες άλλους λόγους αλλά θα αρκεστώ μόνο σε αυτά .

    Τα γράμματα , οι τέχνες , η υγεία και όχι μόνο , θέλουν προστασία . Δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνονται αντικείμενο αξιολόγησης από μάνατζερς . Εγώ μονομάχος με αντίπαλο άλλο εργαζόμενο δεν θα γίνω . Συνοδοιπόρος ναι . Υπέυθυνοι για τα χάλια μας δεν είναι οι καθηγητες .Φέρουν κατ΄εμέ το λιγότερο μερίδιο ευθύνης . Κοιτάξτε έξω . Στη γειτονιά σας . Από λασπολογίες κατά των εργαζομένων του δημοσιου τομέα έχουμε χορτάσει . Οι λόγοι για τους οποίους έγιναν και γίνονται είναι παραπάνω από δυστυχώς προφανείς πιά για πολλούς .

    Ενας ανασφάλιστος εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα .

  5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
    Συμπαθής κάθε μορφή πάλης και αντίθεσης σε κάθε απόφαση, ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ , δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.Μας έχουν ζαλίσει παπαγαλάκια για την δημοκρατικότητα της κυβέρνησης και αγώνα διάσωσης της Ελλάδας !!! από πρώτο κόμμα ΝΔ που επειδή προηγήθηκε…πριμοδοτήθηκε με 50 έδρες !!!
    Μας έχουν ζαλίσει εάν προηγείται η ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ 0,00002% και οι φυλλάδες το έχουν πρωτοσέλιδο !!!
    Ήλθε και η ώρα των καθηγητών.Τόσα χρόνια ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ήταν αυτοδίκαια και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.Επαγγέλλονται δημόσια παιδεία,αλλά κάνουν ιδιαίτερα !!!Δεν θέλουν μεταθέσεις ,όπως ουδείς δημόσιος υπάλληλος,όμως φωνάζουν για έλλειψη καθηγητών σε απομακρυσμένα σχολεία που δεν θέλουν να πάνε.Ξεσηκώνουν τις τοπικές κοινωνίες εάν συγχωνευθεί ή καταργηθεί γυμνάσιο ή λύκειο των 30,40,50 μαθητών,επειδή σε αυτά κατά κανόνα κάνουν μάθημα από 4-10 ώρες εβδομαδιαίως.
    Ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ !!! ειδικά οι συνδικαλιστές τους επιμένουν στην απεργία με υψηλό ποσοστό,κατά  τις πανελλήνιες εξετάσεις,αδιαφορώντας και καταπατώντας την αγωνία και άγχος των μαθητών τους και οικογενειών τους,ΕΠΕΙΔΗ θα αυξηθεί κατά 2 ώρες !!! το ωράριό τους !!!Λένε ότι θέλουν διάλογο,αλλά να μην αλλάξει τίποτα από τα υπάρχοντα προκλητικά προνόμια που έχουν.
    Ίσως ακούγοντας τους συνδικαλιστές τους στα κανάλια θα καταλάβετε πόσο πίσω είναι,όταν ολόκληρος ο ελληνικός λαός υποφέρει.Τελικά αν και υπάρχουν άλλες μορφές πάλης όχι τόσο επώδυνες για την ελληνική οικογένεια,δεν τις εφαρμόζουν όπως π.χ. να συμμετέχουν στις πανελλήνιες και ας μην διορθώσουν τα γραπτά,να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη κτλ.
    Καθηγητές ,δεν μου είστε συμπαθείς επειδή ΟΥΔΕΠΟΤΕ αγαπήσατε τα παιδιά μας παρά μόνο για ίδιον όφελος.Αλήθεια ‘εχετε σκεφτεί πόσοι από τους δανειόπληκτους έχουν κάνει καταναλωτικά δάνεια ή υπεραναλήψεις από πιστωτικές κάρτες για να πληρωθείτε στα ιδιαίτερα;Δημόσια παιδεία επαγγέλεσθε…τι κάνετε να την στηρίξετε;Αλήθεια εάν κάνατε οι πολλοί το λειτούργημά σας !!! όπως σας αρέσει να λέτε,θα υπήρχε ανάγκη φροντιστηρίων;
    Γιατί ΔΕΝ δέχεστε αξιολόγηση; ΠΡΟΤΕΙΝΩ αξιολόγηση από την Τρόϊκα ΧΩΡΙΣ φυσικά συμμετοχή συνδικαλιστών σας,τι φοβάστε;Να αφήσετε κατά μέρος ότι θα επανέλθει ο επιθεωρητής…Υπάρχει ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ τρόπος αξιολόγησης και του έργου σας και των σχολικών σας μονάδων,ΜΗΝ ΣΤΡΙΒΕΤΕ για να μην χαλάσουν τα κεκτημένα σας που έχουν καταστρέψει την ελληνική παιδεία.
    Μην νομίζετε ότι είστε άμοιροι ευθυνών για τον ΞΕΠΕΣΜΟ του εκπαιδευτικού συστήματος.ΠΟΙΟΣ σας εμποδίζει να βοηθάτε ενισχυτικά τους μαθητές σας έστω 2-4 ώρες εβδομαδιαίως στο ίδιο το σχολείο τους;Μάλλον οι συνάδελφοί σας που κάνουν ιδιαίτερα ή συνεργάζονται με φροντιστήρια.
    ΠΟΙΟΣ σας εμποδίζει να επιβάλλεται με την αξιόπιστη διδασκαλία σας την επιστροφή στο σπίτι των μαθητών ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ;
    Σας έμαθε ο ελληνικός λαός και καλά θα κάνετε να ΑΛΛΑΞΕΤΕ,διαφορετικά να αλλάξετε δουλειά…
    Θα ήταν παράλειψη να μην ΤΙΜΗΣΩ,ΣΥΓΧΑΡΩ και ΥΠΟΚΛΙΘΩ στους λίγους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν με τα παιδιά μαθητές τους,που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες-κυρίως ενάντια συναδέλφων τους-που βοηθούν  δωρεάν τους μαθητές τους ,που είναι κοντά τους και εκτός του σχολείου,που είναι πραγματικά λειτουργοί.

  6. Θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμα το οποίο με βρίσκει απολύτως σύμφωνο . Το παρακάτω άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου το οποίο επισυνάπτω αυτούσιο μιας και είναι μικρό , πάντα με την άδεια βέβαια του διαχειριστή μας begar. Εγώ θα πώ ένα πράγμα . Για να κάνεις προκοπή δεν μπορείς να επικαλεστείς τη βοήθεια του νεο-φιλελέυθερου “λύκου” να φυλάξει τα πρόβατα. Γιατί ο “λύκος” αυτός άρχισε το “νοικοκύρεμα” από την εποχή της Θάτσερ .Το πρόβλημα της παιδείας δεν είναι ένα πρόβλημα που ΔΕΝ συνδέεται με όλα τα άλλα . Η μερική( υπογραμμίζω το μερική)λύση του καθώς και των υπολοίπων προβλημάτων είναι θέμα πολιτικής αλλαγής . Το τεράστιο ριφιφί μέσω δανείων (Με τις ευλογίες πάντα της τροικας) στις τσέπες των ελληνικών νοικοκυριών έδωσε  τη χαριστική βολή και κατέστησε αυτό τον τόπο ραγιά όσο ποτέ. Η εφαρμογή του χρηματοπιστωτικού  blietzkrieg εφαρμόστηκε από τους γνωστούς πολιτικούς  μας . Κεντρο δεξιούς και κεντρο-και καλά  αριστερούς . Το κάτρο έπεσε . Το κοινωνικό κράτος ισοπεδώθηκε . Το κεφάλιο μετράει μια ακόμα νίκη . Ο θεός πιά , ας μας φυλάξει . 
    Στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης έχουν κάνει καμιά τριανταριά (!) εκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις», κάθε φορά παρέδιδαν χειρότερο μπάχαλο απ’ ό,τι παραλάμβαναν, προκάλεσαν αμορφωσιά, μετέτρεψαν την έννοια «Παιδεία» σε παράρτημα της κάθε «Κόκα Κόλα», μετέτρεψαν τα σχολεία σε πάρκινγκ παιδιών και σε παρακολούθημα του φροντιστηρίου – αλλά τώρα ζητάνε και τα ρέστα!

    Μέσα σε τρία χρόνια, έχουν βάλει λουκέτα σε 980 σχολεία, στο λεξικό της πολιτικής τους απρέπειας αυτό το λένε «συγχωνεύσεις» – αλλά τώρα ζητάνε και τα ρέστα!
 
Μόνο φέτος έχουν χαθεί, λόγω ελλείψεων σε καθηγητές, πάνω από 32.000 (!) διδακτικές ώρες – αλλά τώρα ζητάνε και τα ρέστα!
 
Από το 2009 και μετά, οι μειώσεις δαπανών για τα σχολεία αγγίζουν το 47% (!) – αλλά τώρα ζητάνε και τα ρέστα!
 
Η Ελλάδα είναι η χώρα της ΕΕ, που, εκτός από το υψηλότερο ποσοστό μαθητικής διαρροής, παρουσιάζει και το «προνόμιο» το ποσοστό της αύξησης των νέων που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης να έχει αυξηθεί από το 2008 μέχρι το 2011 κατά 54,7% (!) – και τώρα ζητάνε και τα ρέστα!
 
Εκαναν τα σχολεία χώρους συνάθροισης φτωχοποιημένων δασκάλων με περικομμένα εισοδήματα κατά 40%, σε προθάλαμους ανεργίας για τους υποσιτιζόμενους και μη μαθητές και σε ένα διαρκές «δώσε» για τους ανήμπορους από τα χαράτσια γονείς – αλλά τώρα ζητάνε και τα ρέστα!
*
Αυτή είναι η «δημόσια και δωρεάν Παιδεία» τους στην Ελλάδα.
 
Τόσο «δημόσια» και τόσο «δωρεάν» που ακόμα και ένας πρώην πρωθυπουργός ομολογούσε ότι το «δημόσια και δωρεάν» όταν αναφέρεται στην Παιδεία συνιστά κακόγουστο ανέκδοτο.
 
Γι’ αυτή την «Παιδεία» τους οι Έλληνες γονείς πληρώνουν πάνω από 5 δισ. ευρώ το χρόνο.
 
Κι όμως όλοι αυτοί οι κύριοι που σπούδασαν στα Χάρβαρντ για να μας κυβερνήσουν (σ.σ.: γι’ αυτό μας κυβερνάνε τόσο καλά…) έχουν και το θράσος να ποζάρουν σαν προστάτες των «ονείρων», των «ελπίδων» και των «δικαιωμάτων» των μαθητών…
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη»

    http://tvxs.gr/news/έγραψαν-είπαν/«χάρβαρντ»-του-νίκου-μπογιόπουλου

  7. Γενικά Anendote τιμάς και εκτιμάς όποιον δουλεύει τζάμπα και είναι θύμα. Εσύ βέβαια καλό θα είναι να καλοπληρώνεσαι ή τουλάχιστον να εξοικονομείς από την τζαμπέ εργασία των άλλων. Ειναι κι αυτό μία άποψη βέβαια απολύτως σεβαστή………………..

  8. ΠΡΟΣ…margi…
    Τιμώ τον λειτουργό και ΟΧΙ αυτό που θέλει να τον λένε λειτουργό.
    Εγώ καλοπληρώνομαι από το ισχυρό ταμείο που αμείβει και σένα και τους άδουλους ΄΄λειτουργούς΄΄ καθηγητές.
    Με το δικό σου σκεπτικό εξαθλιωθήκαμε…Τι θα πάθει ο λειτουργός καθηγητής εάν κάνει μάθημα 2-4 ώρες την βομάδα ΔΩΡΕΑΝ αφού νόμιμα δουλεύει ας πούμε 6,10,12…;
    Αλλά το κάνει επίτηδες γιατί οι φροντιστές συνάδελφοί του θα τον μαλώσουν….
    Γιατί είναι…ΤΖΑΜΠΕ…κατά την έκφραση να δουλέψει 2-4 ώρες ο σκληρά εργαζόμενος καθηγητής 6 ώρες την βδομάδα και τον πληρώνομαι για 21 ώρες εργασίας….ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ …εγώ που λέω…ο καθηγητής που το κάνει…ή εσύ που το στηρίζεις…………..καληνύχτα…θα ξημερώσει……
     
    ΥΓ.Ασφαλώς και υπάρχουν εξαιρέσεις και μάλιστα τιμητικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *