Για το Μνημόνιο ετοιμάζεται και η Κύπρος!

Βόμβα… Λευκωσίας έσκασε πριν από λίγο καθώς ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε σήμερα ότι “δεν πρέπει να αποκλείουμε την προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης αν αυτό γίνει με σωστούς όρους. Δεν πρέπει να αποκλείουμε οτιδήποτε όταν γίνεται με σωστούς όρους».

Άφησε έτσι ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να ζητήσει η Κύπρος να μπει στον μηχανισμό.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας συνέστησε ηρεμία και ψυχραιμία για να αντιμετωπιστούν, όπως τόνισε, όλα τα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Δεν πρέπει να αποκλείουμε οτιδήποτε εφόσον αυτό μπορεί να είναι υπέρ και όχι σε βάρος της κυπριακής οικονομίας» επισήμανε.

Πέραν του μηχανισμού η Κύπρος εξετάζει τη δυνατότητα δανεισμού από χώρες εκτός ΕΕ και τη δυνατότητα έκδοσης ομολόγων έναντι των μετοχών που θα λάβει με την έκδοση της Λαϊκής.

Οι Κύπριοι εμφανώς πλέον έχουν πρόβλημα που μπορεί να γίνει χειρότερο ανάλογα με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Όμως, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κρίση έχει διαχυθεί παντού και όλες οι οικονομίες έχουν μολυνθεί.

[sc:Πηγή id=”http://www.antinews.gr/2012/05/25/163089/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+%28ANTI+WEBLOG%29″ ]

2 σχόλια σχετικά με το “Για το Μνημόνιο ετοιμάζεται και η Κύπρος!”

  1. Τώρα τι να υποθέσω. Ότι αφού βρέθηκαν υδρογονάνθρακες μεγάλης αξίας, ξεπουλήθηκαν κύπριοι αξιωματούχοι και θα κάνουν ότι έκαναν και τα δικά μας πουλητάρια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *