Γιούνκερ-Ρεν αδειάζουν τον Α. Σαμαρά

Δηλώσεις με τις οποίςε εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Αντώνη Σαμαρά έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup λίγο πριν το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα. Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ υποστήριξε ότι έχει ενημερώσει τον Αντ. Σαμαρά ότι δεν θα υπάρξουν βαθιές αλλαγές στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, μιλώντας στον δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό Ο1. Όπως είπε, στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει μια χρονική παράταση.

«Του εξήγησα πως, αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, δεν θα υπάρξει ουσιαστική τροποποίηση», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε το πρωί της Δευτέρας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρονικής επιμήκυνσης του προγράμματος. «Πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, είχα δηλώσει πως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια ενδεχόμενη χρονική παράταση. Η ύφεση είναι πιο σοβαρή στην Ελλάδα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια χρονική επιμήκυνση του προγράμματος», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Δεν συζητάμε για ένα νέο μνημόνιο για την Ελλάδα, είχε πει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος της Κομισιόν είναι να διασφαλίσει πως η χώρα θα προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφάζ υπογράμμισε την ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν οι σχετικές συζητήσεις με την τρόικα επί της πρώτης αξιολόγησης της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος.

Όπως είπε, το ζητούμενο αυτών των συζητήσεων, που θα πρέπει να αρχίσουν σύντομα, είναι να γίνει μια αποτίμηση του που βρισκόμαστε σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού τα επόμενα βήματα.

[sc:Πηγή id=”http://www.sofokleousin.gr/archives/102861.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236548&utm_campaign=Afterhours%2019.06″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *