Δάνεια 1,3 δις πωλήθηκαν σε Fund μόνο 104 εκ.

Δάνεια 1,3 δις πωλήθηκαν σε Fund μόνο 104 εκ. Δηλαδή στο 8% περίπου της ονομαστικής αξίας του δανείου.

Γιατί δεν κλήθηκε ο κόσμος να πληρώσει το 8% και να αγοράσει τα δάνειά του, όπως έγινε στην Κύπρο και παντού; Γιατί θα πρέπει ο Έλληνας να πληρώσει το 100% του δανείου στο Fund ή να χάσει το σπίτι του; Σε τι έφταιξε αυτός που τον κατέστρεψε η χρεοκοπία της χώρας;

Γιατί αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα;

Δεν βλέπουμε άραγε ότι ο στόχος είναι η διάλυση του ελληνισμού;

hassapis-peter.blogspot.gr

6 σχόλια σχετικά με το “Δάνεια 1,3 δις πωλήθηκαν σε Fund μόνο 104 εκ.”

  1. “Γιατί δεν κλήθηκε ο κόσμος να πληρώσει το 8% και να αγοράσει τα δάνειά του”? Επειδή πολύ απλά υπάρχει μεγάλη κακία στους ανθρώπους που εργάζονται στις τράπεζες. Κακία και χαιρεκακία. Το βλέπουμε καθημερινά από το ύφος των εισπρακτικών εταιρειών και των δικηγορικών γραφείων.

    Αλλά το έχω ξαναπεί, εδώ δεν είναι Ισπανία. Οφείλουμε να συσπειρωθούμε όλοι, πέρα από πολιτικές ιδεολογίες και να πούμε με μια φωνή εκείνο το περίφημο “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Κανένας έλληνας να μην μείνει στο δρόμο.

    Μου ακούγεται απαράδεκτο στυγνοί εγκληματίες που καταδικάστηκαν υποτίθεται με ισόβια κάθειρξη για στυγνά εγκλήματα που πρόκαλεσαν την δημόσια κατακραυγή να κυκλοφορούν ελεύθεροι, πολιτικοί που καταχράστηκαν αμέτρητα χρήματα του δημοσίου και κονδύλια της ΕΕ να αποφυλακίζονται επειδή δήθεν έχουν θέμα καρδιάς και να απολαμβάνουν τη γουρουνοπούλα σε χιονοδρομικά κέντρα, αρχηγοί εγκληματικών οργανώσεων να αποφυλακίζονται οι καημένοι λόγω κατάθλιψης και να μεταφέρονται σε ψυχιατρικές κλινικές, Διεφθαρμένοι πολιτικοί που ζημίωσαν το κράτος με το Βατοπέδι, Μητροπολίτες έμποροι ναρκωτικών να απαλλάσσονται με βούλεμα.

    Δηλαδή εγκληματίες που ενήργησαν με δόλο να μην τιμωρούνται, και να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ο κάθε φουκαράς που δεν πληρώνει όχι από δόλο, αλλά επειδή αν θυμάστε, ζούμε σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση εδώ και 7 χρόνια, με ανεργία 25%, μείωση μισθών, συντάξεων, κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο!

    1. Αγαπητέ, nikos123…

      Εδώ και τόσα χρόνια οι ‘Ελληνες απέτυχαν παταγωδώς στο να αντιδράσουν, στοιχειωδώς έστω, σε όσα έγιναν…Και πόσα έγιναν! Και τι δεν έγινε!
      Αλλά ο μαλάκας ο Έλληνας δε μπορεί και δε θέλει βασικά, να συνεννοηθεί στο ελάχιστο με το διπλανό του, με το φίλο, το γείτονα, το συμπολίτη και συμπατριώτη του…και να πράξει το παραμικρό…το ελάχιστο και αυτονόητο…

      Εμείς φταίμε…και μόνον…Και ότι και να μας κάνουν καλά θα μας κάνουν…Και λίγο θα είναι…

      Τι αξίζει σε ένα ξεφτιλισμένο υποκείμενο, που ο ίδιος ο καθρέπτης του ντρέπεται να το καθρεπτίζει ?
      Τι αξίζει…σε ένα σκουλήκι που τον Ιούλιο ψήφισε ΟΧΙ στα μνημόνια…για να δει σε ένα μόλις μήνα να τον γράφουν στα τέτοια τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΝΔ και ΣΙΑ, που ψήφισαν νέο υπερμνημόνιο 1000σελίδων…για να καταλήξει τον αμέσως επόμενο μήνα να εκλέξει ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνηση, ΝΔ αντιπολίτευση…με την ψήφο του ή με τη γαμημένη αδιαφορία κι αποχή του !!!

      1. είναι σελίδες ντροπής από την σύγχρονη ιστορία. Παρόλα αυτά ευελπιστώ και αισιοδοξώ οτι μόλις οι δικαστικοί κλητήρες αρχίσουν να πετούν “δια της βίας” όπως ορίζει ο νόμος τον δύσμοιρο κοσμάκη από τα σπίτια τους, εκεί θα γίνει ο μεγάλος ξεσηκωμός.

      2. Παιδιά, ο νεοέλληνας έχει πέσει στην παγίδα του ατομικισμού.
        Ο καθένας από μας, νομίζει ότι ο ίδιος θα κατορθώσει να επιβιώσει, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, γι αυτό και δεν υπάρχει συλλογικότητα.

        Όταν καταλάβουμε πως «όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, μετά έχει σειρά το δικό μας», ίσως κάτι να γίνει.

        1. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος ότι θα καεί το σπίτι του μετά του γείτονα;
          Όχι, νομίζω ότι είναι μίξη βολέματος και φόβου.
          Μην μου κολλήσεις καμιά ταμπέλα, αλλά πριν από χρόνια, όταν ο Σαμαράς ήταν
          υπουργός εξωτερικών, άνοιξε τα σύνορα και μπήκαν τ’ αδέλφια μας.
          Μόνο που αυτά τ’ αδέλφια ήρθαν πήραν τις δουλειές με χαμηλά μεροκάματα, μετά μπήκαν τα άλλα αδέλφια και άρχισαν να κλέβουν και να σκοτώνουν, μετά μπήκαν τα ξαδέλφια, Γεωργιανοί κλπ, μετά ξύπνησαν και οι δικοί μας και το έγκλημα καλά κρατεί.
          Το “βόλεμα”, έχω δηλαδή μία δουλειά και παίρνω ότι μου δίνουν, σε
          συνδυασμό με τον φόβο μην χάσω και αυτά τα λίγα ή μην μου κλέψουν αυτά που φυλάω, έχει φέρει το αποτέλεσμα του “Δόξα τον Θεό μην μιλάς. Καλά είμαστε κι έτσι.” Και κάθε φορά που λένε Δόξα τον Θεό, έρχεται μια φοροκαταιγίδα, ένα μνημόνιο και αρχίζουν τα “Βοήθα Παναγιά”. Μόλις λοιπόν πάρουν ένα τράτο, μία αναβολή χρεών, αρχίζουν πάλι από την αρχή. “Δόξα τον Θεό” και πάει λέγοντας.
          Τελικά είμαστε μοιρολάτρες από κούνια, γιατί έτσι μας έμαθαν.
          ΑΥΤΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.
          Είπα μία γνώμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *