Δένουν το πακέτο για μισθούς και συντάξεις

Και το σκληρό πυρήνα των μισθών του δημοσίου, δηλαδή τους υπαλλήλους του στενού κρατικού τομέα, θα ακουμπήσει για μια ακόμα φορά, το νέο κύμαμειώσεων που θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο του πακέτου των 11,5 δισ ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, σήμερα το μεσημέρι το πακέτο αναμένεται να κλειδώσει και να παραδοθεί στον πρωθυπουργό, ενόψει των συναντήσεων που θα έχει με Ευρωπαίους ηγέτες τις προσεχείς ημέρες.

Μετά από διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή το μεσημέρι και αναμένονται να ολοκληρωθούν σήμερα το πρωί, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας και οι συνεργάτες του, έχουν καταλήξει στο είδος των μέτρων (τα 10,8 δις. κλείδωσαν από την Παρασκευή το βράδυ και τα υπόλοιπα επρόκειτο να επιλεγούν σήμερα το πρωί).

«Στόχος μας είναι να μην πειράξουμε τους μισθούς του δημοσίου, αλλά αν αυτό είναι αναπόφευκτο, τότε…» δήλωνε τις προηγούμενες ώρες αρμόδιο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, το οποίο επιβεβαίωνε ότι θα επέλθουν μεγάλες μειώσεις της τάξης του 30% στους μισθούς των ΔΕΚΟ, ενώ στις συντάξεις, από τις περικοπές, υπολογίζεται ότι θα αντληθούν πάνω από 4 με 4,5 δις. ευρώ.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση δεν επρόκειτο να θιγούν οι συντάξεις των 700 ευρώ.

www.voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *