«Δεν είναι ασφαλές λιμάνι στην κρίση η Γερμανία»

«Δεν πρόκειται πλέον για τα κράτη της περιφέρειας. Πρόκειται για την ίδια τη Γερμανία» αναφέρει άρθρο των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο «παρ’ ότι αυτό δεν αντανακλάται στις χαμηλές αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων», η χώρα κάθε άλλο παρά «ασφαλές λιμάνι» είναι ενάντια στην κρίση.

Το άρθρο αναφέρει πώς η Γερμανία, μια χώρα που στηρίζει το 40% του ΑΕΠ της στις εξαγωγές επωφελήθηκε από το ευρώ και την είσοδο σε αυτό άλλων, αδύναμων χωρών, όπως η Ελλάδα.

Ωστόσο, χαρακτηρίζει το τραπεζικό σύστημα της χώρας «εύθραυστο» ενώ αναφέρει πως τα επίπεδα χρέους προς το ΑΕΠ αγγίζουν το 81%, αρκετά πάνω από το χρυσό κανόνα για τον οποίο τόσο πιεστικά επέμεινε η Γερμανία να υιοθετηθεί.

Οι αδυναμίες αυτές μπορεί να αποδειχτούν «μοιραίες» σύμφωνα με τους FT αν συνυπολογιστεί η τεράστια έκθεση της Γερμανίας σε χώρες που βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης, όπως η Ελλάδα αλλά και η Ισπανία.

Μόνο για τις απώλειες για το Βερολίνο από μια έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, αυτές αποτιμώνται σύμφωνα με τον αρθρογράφο σε 90 δισ. ευρώ.

«Η Γερμανία μπορεί τελικά να μην προσφέρει και τόσο ασφαλές καταφύγιο στην κρίση» καταλήγει το άρθρο.

[sc:Πηγή id=”http://troktiko.eu/2012/06/den-einai-asfales-limani-sthn-krish-h-germania/” ]

2 σχόλια σχετικά με το “«Δεν είναι ασφαλές λιμάνι στην κρίση η Γερμανία»”

  1. begar  καλο απογευμα   και  καλο μηνα   σου εχω πει για το σπιτι που εχω γονικη και επικαρπια υψηλη κυριοτητα η μαμα μου     αν βρεθουν λεφτα λεω αν βρεθουν δεν εχω τωρα λεσ να μου προτεινουν και μενα κουρεμα οπωσ στουσ αλλουσ φιλουσ η επειδη εχω το μισο σπιτι δεν τουσ κανω please  απαντησε μου                 

    1. Στάσα

      τράπεζα δεν είμαι, ούτε κρυστάλλινη σφαίρα κρατάω, αλλά η πρακτική μέχρι τώρα ήταν: “όσο πιο μπατίρης ο οφειλέτης τόσο πιο καλή η συμφωνία που του προσφέρει η τράπεζα”.

      Τώρα, επειδή τα πράγματα είναι ρευστά, ποτέ δεν ξέρεις.

      Τώρα αν περιμένεις από μένα να σου προβλέψω τι θα κάνει η τράπεζα στην περίπτωσή σου, θα ….. γεράσεις περιμένοντας.

       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *