«Δεν υπάρχει κίνδυνος διακοπών ρεύματος»

Μέτρα για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, τόσο στην ηπειρωτική χώρα (διασυνδεδεμένο σύστημα) όσο και στα νησιά λαμβάνει η ΔΕΗ, κορυφαίοι παράγοντες της οποίας δηλώνουν στο ΑΠΕ ότι «αναφορές που κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο διακοπών ρεύματος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ειδικά για τα νησιά, όπου οι ανάγκες κατά την τουριστική περίοδο είναι αυξημένες, υπάρχουν ήδη αποθέματα καυσίμων που επαρκούν για τουλάχιστον δύο μήνες και ο εφοδιασμός τους συνεχίζεται κανονικά.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κύκλοι της διοίκησης της ΔΕΗ ανέφεραν στο ΑΠΕ ότι η επιχείρηση, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και στο βαθμό που της αναλογεί, έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Ηλεκτρικού Συστήματος της χώρας -συμπεριλαμβανομένου του νησιωτικού χώρου- κατά τη διάρκεια της θερινής και τουριστικής περιόδου.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι:

– Τα αποθέματα λιγνίτη είναι αυξημένα κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, που σημαίνει ότι μεσοπρόθεσμα οι παραγωγικές δυνατότητες των λιγνιτικών σταθμών είναι σημαντικά ενισχυμένες.

– Έχουν μεγιστοποιηθεί τα υδατικά αποθέματα για τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ.

– Τα υπάρχοντα αποθέματα υγρών καυσίμων των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους για τους επόμενους τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται κανονικά οι εισροές νέων καυσίμων.

Όπως είναι γνωστό, τα νησιά που δεν είναι συνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο μέσω υποβρύχιων καλωδίων ηλεκτροδοτούνται από αυτόνομους σταθμούς παραγωγής που λειτουργούν με πετρέλαιο.

newsbeast.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Δεν υπάρχει κίνδυνος διακοπών ρεύματος»”

  1. Άντε γιατί μας τα πρήξανε ότι δεν θα έχουμε ρεύμα, θα αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ και λοιπές παπαριές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *