Δημοσκόπηση Public Issue: Μπροστά η Ν.Δ 28,5% – ΣΥΡΙΖΑ 27,5% – Όχι εκλογές λέει το 60%

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καταγράφει το βαρόμετρο Απριλίου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Στην πρόθεση ψήφου αποτυπώνεται και πάλι προβάδισμα για τη ΝΔ με 28,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 11% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η ΔΗΜΑΡ επίσης με 6,5% και τέλος το ΚΚΕ με 5,5%.

Σε σύγκριση με το βαρόμετρο του Μαρτίου η ΝΔ έχει αμετάβλητο ποσοστό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει 2%.

Κατάλληλος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 26%. «Κανένας» απαντά το 31% των ερωτηθέντων.

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης με ποσοστό 43%, ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ με 39%, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με 36%, η Αλέκα Παπαρήγα με 27%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24%, ο Πάνος Καμμένος με 22% και τέλος ο Ν. Μιχαλολιάκος με 15%.

Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζουν μειωμένα ποσοστά σε σύγκριση με το Βαρόμετρο του Μαρτίου. Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με 8 μονάδες ενώ αυξημένο κατά δύο μονάδες είναι το ποσοστό του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Για το 34% καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ το 21% επιλέγει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, το 42% δεν επιλέγει καμία από τις δύο.

Αναφορικά με την αναγκαιότητα των εκλογών, το 60% θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται εκλογές, αντίθετα με το 36% που εκτιμά ότι μάλλον χρειάζονται.

Όσον αφορά στη γνώμη για την Ε.Ε. και το ευρώ, μόλις το 31% των ερωτηθέντων έχει θετική και το 66% αρνητική.

Ωστόσο στην ερώτηση «εάν σήμερα γινόταν δημοψήφισμα για το ευρώ τι θα ψηφίζατε», το 58% απαντά «υπέρ» και το 39% «κατά».

Τέλος απίθανο θεωρεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το 59% ενώ το 29% εκτιμά ότι είναι πιθανό.

www.bankwars.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Δημοσκόπηση Public Issue: Μπροστά η Ν.Δ 28,5% – ΣΥΡΙΖΑ 27,5% – Όχι εκλογές λέει το 60%”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *