Διέγραψαν χρέος δανειολήπτη από τη Δράμα

Μία ευκαιρία να συνεχίσει τη ζωή του απαλλαγμένος από το βάρος του δανείου του σε ποσοστό 75% έδωσε σε νεαρό δανειολήπτη από τη Δράμα η απόφαση του ειρηνοδικείου της πόλης.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαγραφή του 75% της οφειλής και την εξαίρεση του αυτοκινήτου του 30χρονου δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος είχε λάβει δάνειο ύψους 42.751 ευρώ.

Το ειρηνοδικείο επιδίκασε στον δανειολήπτη ποσό αποπληρωμής ύψους 12.000 ευρώ, το οποίο θα κληθεί να αποπληρώσει σε βάθος τετραετίας.

6 σχόλια σχετικά με το “Διέγραψαν χρέος δανειολήπτη από τη Δράμα”

  1. ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΣΘΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ) ΤΟ ΕΞΗΣ:
    Εντός της εβδομάδας που έρχεται κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις ρυθμίσεις των στεγαστικών και άλλων ενυπόθηκων δανείων και τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
    Όπως αποκαλύπτει το Εθνος, το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 20 Ιουνίου και προβλέπει 48μηνη περίοδο με μηνιαία δόση μέχρι το 30% του εισοδήματος.
    Στη ρύθμιση υπάγονται άνεργοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και συνταξιούχοι με ατομικό καθαρό εισόδημα 15.000 ευρώ, οικογενειακό 25.000 ευρώ και 30.000 ευρώ για νοικοκυριά με 3 παιδιά και πάνω καθώς και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου ρυθμίζουν τις συμβάσεις ενυπόθηκων δανείων μεταξύ φυσικών προσώπων και τραπεζών μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 ενώ στις ρυθμίσεις υπάγονται και δάνεια που βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό.
    Οι ρυθμίσεις καλύπτουν και τους δανειολήπτες οι οποίοι καθυστερούν μέχρι και δύο μήνες τις μηνιαίες δόσεις.
    Οι προϋποθέσεις
    Η εμπράγματη εξασφάλιση της τράπεζας να είναι επι της κύριας κατοικίας
    Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 180.000 ευρώ και για τρίτεκνες και άνω οικογένειες να μην είναι πάνω απο 200.000 ευρω. Η αντικειμενική αξία της συνολική ακίνητης περιουσίας να μην είναι πάνω από 250.000 ευρώ και 300.000 ευρώ αντίστοιχα
    -Το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και τις 15.000 ευρώ για τρίτεκνες και άνω οικογένειες
    -Το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο κεφαλαίου να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ
    -Το εισόδημα κατά την υποβολή αίτησης να είναι μειωμένο τουλάχιστον κατα 20% σε σχέση με το 2009
    -Εισοδηματικά κριτήρια:Το εισόδημα είναι καθαρό δηλαδή αφαιρούνται οι κρατήσεις υπερ των ασφαλιστικών ταμείων, ο παρακρατούμενος φόρος και η εισφορά αλληλεγγύης. Τα ανώτατα όρια καθορίζονται κλιμακωτά.

    Η τράπεζα, εφόσον ο δανειολήπτης πληροί τους όρους θα πρέπει σε διάστημα 55 ημερών να τον καλέσει για να υπογράψουν νέα σύμβαση που θα περιλαμβάνει την καταβολή δόσεων για την περίοδο 48 μηνών.

  2. ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

    1. Ελα να μου το πεις προσωπο με προσωπο, λαμογιο …Η εποχη που ζουσες απο τις προμηθειες εκδοσης παρανομων δανεíων, εχουν περασει.Και μην απειλεις με νομιμες συνεπειες, γιατι εσυ θα υποστεις τις παρανομες συνεπειες.Δεν ειναι η πρωτη φορα που τασσεσαι υπερ των κλεφτων τραπεζιτων, αρχιληστη.Μπορουμε να φανταστουμε ολοι μας, τι δουλεια κανεις και γιατι μας απειλεις.Αλλα οπως σου εγραψα και πριν, η εποχη σας εχει τελειωσει.Εγω προσωπικα, ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να πληρωσω αλλο.Εχω επιστρεψει τα δανεια στο πολλαπλασιο με τους παρανομους τοκους.Απο εμενα δεν ξαναβλεπετε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.Και αν νομιζετε οτι εχετε βαρβατα π@π@ρι@,
      ελατε να εισπραξετε. ελατε, κοτες, που κρυβεστε πισω απο εναν υπολογιστη και απειλειτε ανωνυμοι.ΕλατεΜονο μην ξεχασετε να παρετε φορα!!!
      Α, και κατι αλλο..Το παρτυ δεν τελειωσε.Αντιθετως, Θα γινει Παρτυ με Ουζα, κερασμενα απο εμας.
      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ
       

    2. Επαληθεύεις με τα γραπτά σου και τις έωλες απειλές σου τον παρασιτικό ρόλο ομοϊδεατων σου. ΝΤΡΟΠΗ σου!
      ΥΓ: Ας εξεταστεί από τους διαχειριστές του forum η δυνατότητα νομικής άμυνας απέναντι σε θρασύδειλα ανδρείκελα του πληκτρολογίου σαν και αυτού του είδους. Μέχρι πρότινος ακούγαμε για τηλετραμπούκους, προφανώς τώρα το γυρίζουν σε κουκουλοφόρους του πληκτρολογίου.

  3. Μέσα σε αυτό το κλίμα ευημερίας και εργασιακής πανδαισίας δεν έχει ρε κανένας αδυναμία. Σε όλους μας τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια.  Πλάκα μας κάνεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *